המרכיבים (כ־60 עוגיות)
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה
- לשכבת הצ'אי שקדים
- 3 תיוני צ'אי
- 3 כוסות (300 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
- 3 חבילות (300 גרם) אבקת סוכר
- קורט מלח
- 3 חלבונים מביצים בגודל M או L
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו. מניחים מחצית אחת בתבנית (את השנייה מאחסנים בינתיים במקרר), מכסים בנייר אפייה נוסף ומניחים עליו תבנית תנור שנייה, כמשקולת.
3. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק יבש ומזהיב קלות. מוציאים, מסירים את התבנית העליונה ואת נייר האפייה ומניחים לצינון קל. אופים באותו אופן גם את מחצית הבצק השנייה. מוציאים ומניחים לצינון קל. מורידים את חום התנור ל־160 מעלות.
4. שכבת הצ'אי־שקדים: מרוקנים את תכולת התיונים לקערה. מוסיפים את השקדים הפרוסים, אבקת הסוכר והמלח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את החלבונים ומערבבים לציפוי אחיד. מפזרים את התערובת על הבצק ומורחים בעזרת גב כף לשכבה ישרה ואחידה ככל האפשר.
5. אופים כ־20 דקות, עד ששכבת הצ'אי־שקדים יבשה וזהובה. מוציאים ומניחים לצינון. חותכים לריבועים. מגישים.
- זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד שבועיים בטמפרטורת החדר או עד 3 חודשים במקפיא.
טיפ: אם אין לכם שתי תבניות תנור באותו גודל, הופכים את התבנית הגדולה יותר, מרפדים את החלק הפונה מעלה בנייר אפייה, מניחים עליו את הבצק ומניחים עליו כמשקולת תבנית נוספת, בגודל המספיק לכיסוי.