עוגת פאדג' שוקולד ופתיבר מ-3 מצרכים

הבלוגרית רחלי קרוט ("קרוטית") מפנקת: קינוחים מתוקים ומפתיעים עם פתיבר אסם!

טוויסט לפאי הפקאן הקלאסי או עוגת שוקולד פאדג’, פינוק מתוק ליד הקפה החם, שלא תוכלו להפסיק לנשנש. חורף מתוק עם פתיבר אסם

רחלי קרוט, מוגש מטעם אסם
פורסם:

עוגת פאדג’ שוקולד ופתיבר מ-3 מצרכים!

קל להכנה | 12-10 מנות | תבנית אינגליש קייק | 10 דקות הכנה | פרווה

המצרכים:
400 גרם שוקולד מריר
300 גרם טחינה גולמית
12 יחידות פתיבר אסם

אופן ההכנה:
- קוצצים גס את השוקולד ומעבירים לקערה שמתאימה למיקרוגל.
- מוסיפים את הטחינה וממיסים יחד במיקרוגל (או מעל סיר עם מים רותחים, “בן מארי”) עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מקפידים לערבב כל הזמן, כדי שהשוקולד והטחינה לא יישרפו.
- מניחים נייר אפייה בדפנות ובתחתית של תבנית אינגליש קייק. כדי להדביק את נייר האפייה מתיזים מעט תרסיס שמן על דופנות התבנית לפני שמכניסים פנימה את נייר האפייה.
- מוזגים פנימה 1/4 מרוטב השוקולד ומניחים מעליו שכבה צמודה של 4-3 יחידות פתיבר ברוחב התבנית.
- מוזגים עוד 1/4 מרוטב השוקולד ושוב מניחים שכבה של פתיבר. חוזרים על הפעולה עם יתרת השוקולד והפתיבר ומסיימים עם שכבה דקה של רוטב שוקולד מעל הכול.
- מעבירים למקרר לשעה או למקפיא לחצי שעה, או עד שהעוגה יציבה לגמרי.
- שומרים במקרר וכשרוצים להגיש פורסים לפרוסות ומגישים ישירות מהמקרר.

רוצים לשדרג?
לפני הקירור, ניתן לעטר את העוגה בחצאי תותים או בשברי שוקולד.
את שברי השוקולד מכינים על ידי המסה של 50 גרם שוקולד מריר ומריחה של השוקולד המומס על נייר אפייה.
לאחר הקירור וההתייצבות שוברים לחתיכות גדולות ומעטרים את העוגה.

חיתוכיות פאי פקאן עם פטנט מ-5 מצרכים!

קל להכנה | כ-35 חיתוכיות | תבנית 20*20 ס"מ או 20*25 ס"מ | 20 דקות הכנה | חלבי

2 צפייה בגלריה
חיתוכית פאי פקאן עם פטנט מ-5 מצרכים
חיתוכית פאי פקאן עם פטנט מ-5 מצרכים
חיתוכית פאי פקאן עם פטנט מ-5 מצרכים
(צילום וסגנון: רחלי קרוט)
המצרכים:
250 גרם פקאנים טבעיים
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
2 כפות גדושות סילאן
50 גרם חמאה מומסת
12-15 יחידות פתיבר אסם

אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- קוצצים את הפקאנים לחתיכות גדולות, כך שיזהו שמדובר בפקאנים. אפשר בעזרת סכין או במעבד מזון.
- מעבירים לקערה, מוסיפים סוכר חום, סילאן וחמאה ומערבבים היטב. אם התערובת לא דביקה ורטובה אפשר להוסיף 2 כפות חלב או שמנת מתוקה.
- מניחים נייר אפייה בדופנות ובתחתית של התבנית. מניחים בתבנית שכבה אחידה של פתיבר. אם צריך אפשר לחתוך אותם לחצי כדי שיתאימו לגודל התבנית.
- מניחים מעל הפתיבר את תערובת הפקאנים ומהדקים היטב לשכבה ישרה ומהודקת.
- אופים בתנור במשך 20 דקות, או עד שיש ניחוח נעים בבית ובעבוע עדין של הסוכר.
- מצננים לגמרי ורק אז מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות. שומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button