שף
שף
עוגת אוכמניות טבעונית

לא הבחושה הרגילה: עוגת אוכמניות טבעונית בכלום עבודה

שתי קערות, כמה ערבובים פשוטים - ויש לכם בחושה פירותית ומרעננת, מנוקדת בסגול

פורסם:
שימו לב: את האוכמניות אפשר להחליף בפירות אדומים אחרים, כמו דובדבנים ופירות יער

המרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
  • 1 כוס (100 גרם) אוכמניות, טריות או מוקפאות (אין צורך להפשיר)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה או שמן צמחי אחר
  • 1 כוס (240 מ"ל) משקה חלב צמחי, מכל סוג שאוהבים

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
2. שמים בקערית את האוכמניות, הסוכר החום ומיץ הלימון ומערבבים.
3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וכוס הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן ומשקה החלב ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את תכולת קערית האוכמניות ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול, לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־15 דקות. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button