שף
שף
סלט אפרסמון, סלרי, חמוציות ושקדים

מוסיף המון: מתכונים עם אפרסמון - מסלט ועד עוגה

הגעתו של האפרסמון מבשרת את בוא הסתיו, אז החלטנו לערוך לו קבלת פנים מפרגנת, שכוללת מנות בכיכובו: סלט עשיר עם חמוציות ושקדים, דג צלוי עם סלסלה מיוחדת ומאפינס מתקתקים

פורסם:

סלט אפרסמון, סלרי, חמוציות ושקדים

מתכון של יעל גרטי
סלט רב טעמים ומרקמים (אין במתכון מלח ופלפל, ולא בטעות: אין בהם צורך הפעם).

המרכיבים (3-2 מנות)
  • 1 חבילה סלרי אמריקאי
  • 1 אפרסמון
  • חופן שקדים קלויים במלח, קצוצים
  • חופן חמוציות מיובשות, מומלץ ללא סוכר
  • 3־2 כפות שמן זית
  • מיץ מ־1 ליים או מ־1/2 לימון
ההכנה
1. מנקים את הסלרי מעלים וקוצצים דק. חותכים את האפרסמון לרבעים ופורסים אותו דק.
2. מעבירים את הסלרי ואת האפרסמון לקערה, מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. מגישים מיד.


דג צלוי על סלסת אפרסמונים פיקנטית

מתכון של יעל גרטי
חשוב לחתוך את כל מרכיבי הסלסה לקוביות קטנות מאוד, וכדאי גם בגודל אחיד, למראה אסתטי.

3 צפייה בגלריה
דג צלוי על סלסת אפרסמונים פיקנטית
דג צלוי על סלסת אפרסמונים פיקנטית
דג צלוי על סלסת אפרסמונים פיקנטית
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (2 מנות)
לסלסה
  • 1 אפרסמון קשה
  • 2 מלפפונים בינוניים
  • 1/2 בצל סגול, קטן
  • 1/2-1/3 פלפל אדום, חריף
  • 2-1 כפות גדושות עלי כוסברה או פטרוזיליה, קצוצים גס
  • 1 כף שמן זית
  • 3-2 כפות מיץ לימון
לדג
  • 2 פילטים של דניס (או כל דג ים לבן אחר)
  • שמן זית
  • מלח (רצוי אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור, גרוס
  • אפשרות לעיטור: כוסברה או פטרוזיליה, קצוצות
ההכנה
1. הסלסה: קוצצים את האפרסמון, המלפפונים, הבצל והפלפל החריף לקוביות קטנטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים את העלים, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מיץ לימון או פלפל חריף. מניחים בצלחת ההגשה.
2. הדג: מזלפים על הדג את שמן הזית ומפזרים מלח ומעט פלפל. מעסים בעדינות, להחדרת הטעמים.
3. מחממים מחבת מתאימה (מומלץ מחבת פסים או פלאנצ'ה) על להבה גבוהה ומשמנים אותה במעט שמן זית. מניחים את נתחי הדג – כשצד העור פונה מטה – ומנמיכים את הלהבה לנמוכה־בינונית. אחרי דקה מכסים. אחרי 5-4 דקות בודקים: כשהדג לבן ובמרכזו נראה פס ורוד עדין, הופכים אותו. צולים דקה נוספת ומסירים מהכיריים.
4. מניחים את נתחי הדג על הסלסה. אם רוצים, מפזרים כוסברה או פטרוזיליה. מגישים מיד.

ללא גלוטן: עוגת אפרסמונים

מתכון של נעמה רן
עוגה כתומה עם רמז של מרציפן (בזכות השקדים) ומתיקות עשירה (בזכות הפירות והדבש).
3 צפייה בגלריה
ללא גלוטן עוגת אפרסמונים
ללא גלוטן עוגת אפרסמונים
עוגת אפרסמונים ללא גלוטן
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
  • (10 מאפינס או תבנית בגודל 25X20 ס"מ)
  • 2 אפרסמונים, בקליפתם, ללא העוקץ
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3/4 כוס (240 גרם) דבש
  • 100 גרם חמאה מומסת, מצוננת
  • 2 ביצים
  • קליפה מגוררת
  • מ־1 לימון
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח טפיוקה (להשיג בחנויות טבע)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/8 כפית מלח
  • לעיטור: 1 אפרסמון קלוף, חתוך לקוביות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים את התבניות (או התבנית).
2. שמים את האפרסמונים ואת מיץ הלימון בקערת מעבד המזון ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים את הדבש, החמאה, הביצים וקליפת הלימון המגוררת ומעבדים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים (או מערבבים ידנית) לעיסה חלקה.
3. יוצקים לתבניות (או לתבנית אחת) ואופים כ־10 דקות. מוציאים, מפזרים את קוביות האפרסמון ומחזירים לתנור בזריזות. מורידים את חומו ל־160 מעלות. אופים עוד כ־20 דקות (או כ־30 דקות, לתבנית גדולה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
  • מוציאים, מצננים ומגישים (אפשר לשמור עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button