את העוגיות המקסימות האלה אופים בחום נמוך למשך זמן קצר והן יוצאות רכות מבפנים. אפשר להכין אותן כסהרונים ואפשר גם להשאיר אותן בצורת כדורים. אם תרצו אותן קריספיות – אפשר לאפות זמן ממושך יותר, אבל אז הן יאבדו את צבען הירוק.
המרכיבים (כ־25 עוגיות)
- 150 גרם שקדים טחונים
- 150 גרם פיסטוקים טחונים דק
- 150 גרם סוכר
- 2 חלבונים
- 1 כפית תמצית וניל (או אמרטו)
- קורט מלח
- 50 גרם אבקת סוכר
לציפוי
- 100 גרם שוקולד לבן
- 3 כפות פיסטוקים קצוצים
ההכנה
1. מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. מערבבים ביחד בקערה אבקת שקדים, פיסטוקים טחונים וסוכר. מוסיפים חלבונים, תמצית וניל ומלח ומערבבים היטב.
3. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 15 גרם (ככף שמנמנה של בצק לכדור). מגלגלים באבקת הסוכר. הופכים כל כדור לגליל ויוצרים צורת סהר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מכניסים לתנור ואופים כ־15 דקות עד שהבסיס מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומצננים.
5. מכינים את הציפוי (אף על פי שלא חייבים ציפוי, העוגיות נהדרות גם בלעדיו): ממיסים את השוקולד הלבן. טובלים את העוגיות עד למחצית בשוקולד ומפזרים עליו פיסטוקים טחונים. מניחים להתייצבות מחדש של השוקולד.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
פורסם לראשונה: 08:52, 28.05.24