המרכיבים (כ־30 יחידות)
לבצק
- 1/4 2 כוסות (225 גרם) שקדים טחונים
- 1 כוס (90 גרם) קוקוס טחון
- ממתיק בכמות השווה ל־1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה, רכה
- 1 ביצה גודל L
- לקימוח: קורנפלור, קמח תפוחי אדמה או קמח טפיוקה
למלית
- כ־3/4 כוס ממרח שוקולד ללא סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון (או המערבל עם וו הגיטרה) את כל מרכיביו ומעבדים לבצק אחיד. מאחסנים במקרר כ־30 דקות.
2. פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו בקמח מתאים. מניחים עליו חצי מכמות הבצק. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4–5 מ"מ ובגודל של כ־30X20 ס"מ. מורחים עליו מחצית מכמות ממרח השוקולד. בעזרת נייר האפייה מגלגלים בעדינות את הבצק לגליל. הבצק עלול להיקרע במהלך הדרך, זה בסדר, פשוט ממשיכים לגלגל. מהדקים את הגליל בעזרת הנייר ומאחסנים אותו כך, עטוף בנייר, כ־30 דקות במקפיא (עד חודש). חוזרים על התהליך עם יתרת הבצק והמלית.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מניחים בתבנית את גלילי הבצק הקפואים. בסכין חדה, פורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ ומרחיקים קלות את הפרוסות זו מזו.
5. אופים 20-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון מלא מגישים.
- איך שומרים? עד שבועיים בטמפרטורת החדר או עד 3 חודשים במקפיא
- דרגת קושי: בינונית
- משך ההכנה: כ־20 דקות, לא כולל צינון ואפייה
פורסם לראשונה: 10:09, 22.04.24