המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ)
- 4 נקטרינות או אפרסקים קשים
לקלתית
- 300 גרם שקדים טחונים
- 80 גרם חמאה, מומסת
- 2 כפות דבש או סילאן או סירופ מייפל טבעי
- 1 ביצה בגודל L
- 2 כפות (30 מ"ל) חלב
למרנג
- 4 חלבונים מביצים L
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1 כף אבקת סוכר
- 1/2 כפית אבקת קקאו
ההכנה
1. חורצים חריצים דקים בקליפת האפרסקים או הנקטרינות ומניחים בסיר בינוני. יוצקים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עוד 2-1 דקות. מסננים ומניחים לצינון כ־10 דקות. קולפים את הפירות, חוצים ומסלקים את הגלעינים, אך שומרים את החצאים צמודים. מייבשים בנייר סופג.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
3. הקלתית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים לעיסה אחידה ומעט דביקה. מעבירים לתבנית, משטחים לשכבה אחידה ומהדקים לבסיס ולדפנות.
4. אופים את הקלתית כ־20 דקות. מוציאים ומניחים במשך 40-30 דקות, לצינון מלא.
5. המרנג: שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה כדקה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים כ־7 דקות נוספות, לקצף נוקשה. מוסיפים את אבקת הסוכר ואבקת הקקאו ומקציפים קצרות, לפיזור אחיד. עוצרים.
6. מחממים את התנור ל־140 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מחלצים את הקלתית ומניחים על נייר האפייה.
7. מורחים שכבה עבה מהמרנג על בסיס הקלתית, עד שולי הטארט. מניחים עליו את הפירות, כשהחצאים צמודים זה לזה (כך שהפרי ייראה שלם). עורמים את יתרת המרנג מסביב לפירות ועליהם, כך שהם יכוסו לחלוטין. בעזרת מרית או כף מעצבים את המרנג, בסגנון חופשי.
8. אופים 10 דקות. מורידים את חום התנור ל־110 מעלות ואופים עוד כ־50 דקות (לא פותחים את דלת התנור!). בתום האפייה מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתוכו, בדלת סגורה, שעה נוספת.
9. מוציאים ומניחים לצינון כ־20 דקות. מגישים.
טיפ: לגרסה מהירה (עם גלוטן): אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן לקלתית. קורצים בו עיגול מתאים ואופים בהתאם להנחיות.
זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל אפייה וצינון
דרגת קושי: בינוני
איך שומרים? עד 3 שעות, במקרר