שף
שף
אטריות אורז מוקפצות עם עוף וקשיו

עם עוף וקשיו או טופו וירקות: 5 מנות עם אטריות אורז שיעיפו אתכם למזרח הרחוק

דפי האורז נמאסו? זה הזמן להתיידד עם האחיות הצרות והמוצלחות שלהם, האטריות. עמית דונסקוי מקפיצה, מלבבת, מגלגלת ומסלטת

פורסם:

אטריות אורז מוקפצות עם עוף וקשיו

עוקצנית, צבעונית וטעימה – מנה שעוזרת להרגיש לרגע כאילו שאנחנו על אי.
טיפ: אין רוטב קארי אדום? ערבבו כפית או כף רסק עגבניות עם 1/4 כפית צ'ילי

המרכיבים (5-4 מנות)
  • כ־2 ליטרים מים
  • 2 כפות שמן
  • מלח
  • כ־1/2 שקית גדולה (כ־200 גרם) אטריות אורז עבות
  • 400 גרם חזה עוף
  • 1 כוס (140 גרם) קורנפלור
  • לטיגון: 4 כפות שמן
לרוטב
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כוס בצל קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 כוס סלרי קצוץ
  • 1 כף רוטב קארי אדום
  • 1 כף רוטב סויה (ללא גלוטן, למקפידים)
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כף חומץ
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • להגשה: קשיו קלוי

ההכנה
1. יוצקים לסיר את המים, מוסיפים את 2 כפות השמן ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים. מוסיפים את האטריות וממתינים כ־10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד להגרת נוזלים וצינון קל (אם האטריות נדבקות זו לזו, אפשר לשטוף אותן במים).
2. חותכים את חזה העוף לקוביות, מעבירים לקערה, מפזרים עליו את הקורנפלור ומערבבים היטב לציפוי מלא.
3. מחממים במחבת את השמן לטיגון. מטגנים את העוף כ־3 דקות מכל צד, להכנה חלקית.
4. הרוטב: מחממים במחבת נקייה את כף השמן, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הבצל הירוק והסלרי ומטגנים עוד כחצי דקה. מוסיפים את הקארי, הסויה, שמן השומשום, הג'ינג'ר, הדבש והחומץ, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה חוזרת.
5. מוסיפים למחבת את העוף, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד כ־10 דקות. מוסיפים את האטריות, מבשלים עוד כ־2 דקות ומסירים מהכיריים. מוסיפים את הקשיו ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד יום, במקרר.

ספרינג רולס דאבל אורז עם סלמון וירקות

ההמלצה שלי? הגישו את המנה לשולחן בכלי האידוי. זה תמיד מעורר התפעלות.
5 צפייה בגלריה
  ספרינג רולס דאבל אורז עם סלמון וירקות
  ספרינג רולס דאבל אורז עם סלמון וירקות
ספרינג רולס דאבל אורז עם סלמון וירקות
( צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)


המרכיבים (12 יחידות)
  • 600 גרם פילה סלמון
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות רוטב סויה (ללא גלוטן, למקפידים)
  • 2 כפות ריבת תפוזים (או הדרים אחרים)
  • 1 ליטר מים
  • מלח
  • כ־1/4 חבילה גדולה (כ־120 גרם) אטריות אורז
  • 1 גזר, חתוך לרצועות דקיקות
  • 1 כוס רצועות כרוב לבן
  • 1/2 כוס כוסברה (או פטרוזיליה)
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 12 דפי אורז
  • לאידוי: עלי כרוב או חסה
  • להגשה: רוטב סויה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הדג בתבנית ומורחים אותו מכל צדדיו בכף אחת מהשמן, כף מהסויה וכף מהריבה. צולים כ־20 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומניחים לצינון.
3. יוצקים לסיר את ליטר המים ואת כף השמן הנותרת ומוסיפים מעט מלח. מביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את האטריות וממתינים כ־10 דקות, לריכוך. מסננים ומניחים להגרת נוזלים.
4. מפרקים את הדג לחתיכות ומעבירים לקערה. מוסיפים את האטריות, את הירקות ועשבי התיבול, את השום, שמן השומשום ויתרת הסויה והריבה. מערבבים בעדינות ומשהים כ־10 דקות, לספיגת טעמים.
5. הרכבת המנה: מכינים כלי מתאים עם מים חמים ופורסים על משטח העבודה מגבת נקייה. טובלים דף אורז במים, לריכוך, ומעבירים למגבת. מניחים בסמוך לשולי הדף כ־3 כפות מהמלית. מקפלים את הדפנות מימין ומשמאל ומגלגלים לרול הדוק. מכינים כך את כל הכמות.
6. מרפדים את כלי האידוי בעלי כרוב או חסה. מניחים עליהם את הרולים.
7. מרתיחים מים בסיר ומניחים בו את כלי האידוי כך שהמים לא ייגעו בתחתית הכלי. מכסים ומאדים כ־15 דקות, עד שהרולים חמים. מוציאים ומגישים חם או לאחר צינון, אפשר לצד רוטב סויה.

טבעוני: סלט קיץ משגע

מהיר הכנה ולא שגרתי: שילוב המרקמים (קראנצ'י ורך) והטעמים (מלוח ומתקתק) הופך את הסלט הזה למעניין ולמהנה במיוחד.
5 צפייה בגלריה
סלט קיץ משגע
סלט קיץ משגע
סלט קיץ משגע
( צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)


המרכיבים (8 מנות)
  • כ־2 ליטרים מים רותחים
  • 1 כף שמן
  • מלח
  • כ־1/2 שקית גדולה (כ־200 גרם) אטריות אורז דקיקות
  • 2 מלפפונים
  • 6 צנוניות, פרוסות דק
  • 1 כוס ענבים ירוקים חצויים
  • 1/2 כוס ענבים שחורים חצויים
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 10 יחידות ליצ'י, קלופות ומגולענות
לרוטב
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כף שמן שומשום
  • 2 כפות חומץ
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות דבש, סילאן או מייפל
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • להגשה: כ־1/2 כוס קשיו קלוי
ההכנה
1. יוצקים לסיר את המים, מוסיפים את השמן ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים. מוסיפים את האטריות וממתינים כ־10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים במסננת ומניחים בצד להגרת נוזלים וצינון קל (אם האטריות נדבקות זו לזו, אפשר לשטוף אותן במים).
2. במכתש ועלי או בעזרת פטיש שניצלים, כותשים גס את המלפפונים (בקליפתם) ומשאירים בקערה, עם הנוזלים. פורסים ומכינים את שאר הירקות והפירות בהתאם להנחיות.
3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים היטב.
4. הרכבת המנה: מניחים את האטריות בקערה מתאימה. מוסיפים את הפירות והירקות ומערבבים בעדינות. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומשהים כרבע שעה, לספיגת טעמים. מפזרים את הקשיו ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 שעות, במקרר.

לביבות אטריות אורז וארבע גבינות

עדינות וטעימות להפליא, בגרסה אפויה או מטוגנת (הטיגון הופך אותן לנפלאות). אפשר לגוון בגבינות שבהן משתמשים, רק הקפידו לשמור על הכמות ועל היחס בין גבינות רכות לקשות.

5 צפייה בגלריה
  לביבות אטריות אורז וארבע גבינות
  לביבות אטריות אורז וארבע גבינות
לביבות אטריות אורז וארבע גבינות
( צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־20 יחידות)
  • כ־2 ליטרים מים
  • 1 כף שמן
  • מלח
  • כ־1/2 שקית גדולה (כ־200 גרם) אטריות אורז עבות
  • 100 גרם גבינת שמנת 16% שומן
  • 100 גרם גבינת פטה מגוררת
  • 100 גרם גבינת גאודה מגוררת
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות לטיגון: שמן
  • אפשרות להגשה: יוגורט, ירקות ו/או עשבי תיבול קצוצים
ההכנה
1. יוצקים לסיר את המים, מוסיפים את השמן ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים. מוסיפים את האטריות וממתינים כ־10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד להגרת נוזלים וצינון קל (אם האטריות נדבקות זו לזו, אפשר לשטוף אותן במים).
2. בעזרת סכין או מספריים, חותכים את האטריות לשלושה חלקים.
3. שמים בקערה את כל הגבינות, הביצה והקורנפלור, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים גם את האטריות ומערבים היטב.
4. אם מטגנים: מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון חצי עמוק (כ־1 ס"מ גובה שמן). מעצבים לביבות (בעזרת כף או בידיים רטובות מעט) ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. אם אופים: מחממים את התנור ל־220 מעלות במצב טורבו, מניחים את הלביבות בתבנית ומברישים אותן בשמן. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה.
5. ההגשה: אם רוצים, מניחים כפית יוגורט על כל לביבה ומעט ירקות או עשבי תיבול קצוצים. מגישים.
  • איך שומרים? עד יום, במקרר.

טבעוני: אטריות אורז שחורות עם טופו

מנה יפהפייה וגם משביעה, שסוגרת פינה של ארוחת צהריים אסייתית טבעונית ועם חלבון. האטריות השחורות אינן הכרחיות, אפשר להכין את המנה באותו אופן עם אטריות אורז רגילות.
5 צפייה בגלריה
  אטריות אורז שחורות עם טופו
  אטריות אורז שחורות עם טופו
אטריות אורז שחורות עם טופו
( צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)


המרכיבים (6-4 מנות)
  • כ־2 ליטרים מים
  • 2 כפות שמן
  • מלח
  • 1 חבילה (250 גרם) אטריות אורז שחורות (או רגילות)
  • 300 גרם טופו, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לפלחים דקיקים
  • 1 כוס פולי אדממה קפואים
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 10 עגבניות שרי צהובות, חצויות
  • 3 כפות רוטב סויה (ללא גלוטן, למקפידים)
  • 1 כף קליפת ליים או לימון מגוררת
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כפית שמן צ'ילי
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק

ההכנה
1. יוצקים לסיר את המים, מוסיפים כף שמן ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים. מוסיפים את האטריות וממתינים כ־10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד להגרת נוזלים ולצינון קל (אם האטריות נדבקות זו לזו, אפשר לשטוף אותן במים).
2. מבשלים את האדממה והאפונה בהתאם להוראות היצרן. מניחים בצד.
3. מחממים במחבת את כף השמן הנותרת. מוסיפים את הטופו ומטגנים אותו עד הזהבה. מוסיפים את השום ואת הבצל ומטגנים קצרות בלבד. מוסיפים את האדממה, את האפונה ואת העגבניות, ומטגנים עוד 2–3 דקות. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ־3 דקות. מוסיפים את האטריות, מערבבים ומבשלים 3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, ממתינים כ־5 דקות לספיגת טעמים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד יום, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button