במתכון הזה וח מאוד ואף חסכוני להשתמש בתותים קפואים, מופשרים ומסוננים, מה שהופך את הפאי הנהדר הזה לרב־שנתי.
המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 26-24 ס"מ)
לקלתית:
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
- 1 שקיק סוכר וניל
- קורט מלח
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
- 3 כפות מים קרים
לאפייה:
קטניות יבשות או משקולות אפייה
לפודינג התותים:
- 750 גרם תותים נקיים
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל או
- 1 שקיק סוכר וניל
- קורט מלח
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
- 25 גרם חמאה
- אפשרות להגשה: קצפת
ההכנה
- הקלתית: משמנים את התבנית. שמים בקערת מעבד המזון (או במערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, אבקת הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את קליפת הלימון ואת החמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים את המים ומעבדים לגושי בצק (נמנעים מעיבוד יתר). מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי אחיד של הבסיס והדפנות. דוקרים את הבסיס במזלג. מאחסנים במקפיא כ־30 דקות.
- מחממים את התנור ל־180 מעלות.
- מוציאים את הבצק הקפוא, פורשים עליו נייר אפייה ומפזרים עליו קטניות יבשות או משקולות אפייה ייעודיות. אופים כ־12 דקות, מסירים את הנייר והמשקולות ואופים עוד 12-10דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
- המלית: שמים בסיר את התותים, מיץ הלימון, הסוכר, הווניל והמלח, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 4-3 דקות, עד שהסוכר נמס והתותים רכים. מסירים מהכיריים.
- מוציאים את התותים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה. מוסיפים לנוזל שנשאר בסיר את הקורנפלור וטורפים היטב, עד שאין גושים. מחזירים את התותים לסיר ומבשלים על להבה גבוהה כ־3 דקות, עד שהפודינג מסמיך. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בפודינג. מניחים לצינון.
- יוצקים את המלית על הקלתית, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות. אם רוצים, מקשטים בקצפת. מגישים.
- זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל אפייה וצינון.
- דרגת קושי: בינוני.
- איך שומרים: במקרר, עד 4 ימים.