באיטליה מקובל להכין את העוגה עם ענבים קטנים של סוף העונה, אבל אפשר להכין אותה גם עם פירות קיץ אחרים, פירות יער, תפוחים או אגסים.
המרכיבים (תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)
- 75 גרם חמאה רכה או 1/3 כוס שמן
- 1/4 כוס שמן זית
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים או חלב (אפשר צמחי)
- 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
- קליפה מגוררת מ־1 תפוז או לימון
- קורט מלח
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1/2 כוס קמח שקדים (או עוד קמח)
- 2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
- 2 כוסות ענבים שחורים
- להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את החמאה (או השמן) ושמן הזית וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הסוכר והביצים וטורפים היטב לבלילה אחידה. מוסיפים את המיץ (או החלב), הווניל, הקליפה המגוררת והמלח וטורפים. מוסיפים את הקמח, קמח השקדים ואבקת האפייה וטורפים עד שהעיסה כמעט אחידה. מוסיפים מחצית מכמות הענבים ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה ולא יותר.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים. מפזרים עליה את יתרת הענבים.
4. אופים כ־35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
- משך ההכנה: כ־10 דקות (לא כולל אפייה)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד 4 חודשים במקפיא