המרכיבים (20-18 עוגיות)
- 225 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 2 ביצים בגודל L
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2/3 כוס (כ־75 גרם) שוקולד צ'יפס
- 1/2 כוס (כ־50 גרם) אגוזי קשיו מומלחים
- 1/2 1 כוסות (כ־50 גרם) פופקורן מקורמל, קנוי או תוצרת בית (ראו למטה)
ההכנה
1. מרפדים מגש שמתאים למקפיא בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר הלבן ומערבלים במהירות גבוהה כדקה, למרקם אחיד ובהיר. מורידים את מהירות המערבל לנמוכה. מוסיפים את הסוכר החום, סוכר הווניל, הביצים, הקמח ואבקת האפייה ומערבלים כ־2 דקות, לבצק רך ואחיד. עוצרים. מוסיפים את השוקולד צ'יפס, אגוזי הקשיו והפופקורן המקורמל ומערבבים בעדינות בכף עץ, כך שיתפזרו בבצק.
3. יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג־פונג ומניחים במגש. מאחסנים במקפיא שעה לפחות (ועד שבוע).
4. מחממים את התנור ל־175 מעלות בתוכנית טורבו.
5. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מניחים בהן את כדורי הבצק, במרווחים של כ־5 ס"מ זה מזה.
6. אופים 16-14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קצת בשוליים ולא יותר (כדי שלא יתייבשו). מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.
- בונוס: פופקורן מקורמל תוצרת בית. שמים בסיר גדול 3/4 כוס סוכר ו־50 גרם חמאה ומבשלים עד שהכול נמס ומתקבל קרמל בהיר. מוסיפים 1 כפית אבקת סודה לשתייה ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות פופקורן מוכן ומערבבים היטב. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון. מוסיפים לעוגיות או מנשנשים בכיף.
- זמן הכנה: 15-10 דקות, לא כולל הקפאה ואפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר
פורסם לראשונה: 08:02, 08.11.23