שף
שף
גלידת קפה מהירת הכנה

בלי מכונה: גלידת קפה מהירת הכנה

גלידת פטנט, בלי מכונה ובלי בעיות, כזו שתגלו שאתם מסיימים ומכינים שוב – כי תמיד טוב שיש במקפיא. ויש גם אופציה לשדרוג: להכין דאבל-אפוגטו, גלידת קפה שמגישים בתוך קפה. עצה שלנו: תכפילו מראש כמויות

פורסם:
זו הגלידה המושלמת להכנת אפוגטו איטלקי אמיתי: שמים כדור מהגלידה בקערית, יוצקים עליה כוס אספרסו רותח, אוכלים את הגלידה מיד, ומקנחים בשארית המשקה המהול בגלידה המומסת.
המרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 25-20 ס"מ)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 3 כפות אבקת קפה נמס
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%-32% שומן
  • 1/2 פחית (200 מ"ל) חלב מרוכז
ההכנה
1. שמים את החלב בכלי מתאים ומביאים לסף רתיחה (במיקרוגל בהדרגה או על הכיריים). מוסיפים את אבקת הקפה ומערבבים, עד שהקפה נמס. מניחים לצינון.
2. שמים בקערת המערבל את השמנת ומקציפים במהירות גבוהה לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ואת משקה הקפה בחלב וממשיכים להקציף כ־1/2 דקה, לקרם אחיד. מעבירים את הקרם לתבנית ומשטחים. מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות. מגישים.
  • איך שומרים? עד חודש, במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button