המרכיבים
- 1 ק"ג עוף (מומלץ ירכיים או שוקיים)
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 4-3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 גבעול סלרי אמריקאי, פרוס דק
- 1 1/4 כוסות (300 מ"ל) יין לבן
- 200 גרם תפוחים מיובשים
- 100 גרם צימוקים
ההכנה
1. מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל.
2. מחממים במחבת גדולה את שמן הזית. מוסיפים את העוף ומטגנים כ־4 דקות מכל צד, על להבה גבוהה, עד שהנתחים מזהיבים.
3. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את היין, התפוחים והצימוקים ומביאים לרתיחה.
4. כשהנוזל רותח, מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 50-45 דקות. המנה מוכנה כשהעוף רך לגמרי. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.