שף
שף
באונטי במילוי דובדבנים

פינוק נפלא ללא אפייה: "באונטי" תוצרת בית

מתחשק משהו מתוק? מיכל לוי-אלחלל מסבירה איך להכין לבד כדורי קוקוס ממולאים בדובדבנים ומצופים בשוקולד

פורסם:

המרכיבים

(כ־25 יחידות)

  • 200 גרם קוקוס טחון
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב מרוכז
  • 1 צנצנת (680 גרם לפני סינון) דובדבנים חמוצים מגולענים בסירופ
לציפוי
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 3 כפות (50 מ"ל) שמן קנולה

ההכנה

1. שמים בסיר בינוני את הקוקוס ואת החלב המרוכז, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית 3-2 דקות, עד שהחלב מתאדה מעט והעיסה מתייצבת. מסירים מהכיריים. מאחסנים במקרר 30-10 דקות, לצינון והתייצבות.
2. מסננים את הדובדבנים מהסירופ ומייבשים היטב.
3. מרפדים מגש בנייר אפייה. לוקחים כף גדושה מעיסת הקוקוס, משטחים אותה מעט בידיים, מניחים במרכזה דובדבן וסוגרים לכדור בקוטר כ־2 ס"מ. מניחים על המגש המרופד. מכינים כך כדורים מכל העיסה והדובדבנים. מאחסנים במקרר 10 דקות לפחות, לצינון.
4. הציפוי: שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים, במיקרוגל או על סיר אדים כפול (באן מארי), עד שאפשר לערבב לקרם אחיד. מוסיפים את השמן ומערבבים.
5. מוציאים את כדורי הקוקוס מהמקרר. נועצים מזלג בכדור קוקוס אחד, טובלים אותו בשוקולד החם לציפוי מלא, ומניחים בחזרה במגש. מצפים כך את כל הכדורים. מאחסנים במקרר 5 דקות לפחות, עד שהשוקולד מתקשה ונפרד מנייר האפייה בקלות. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל צינון
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? בכלי אטום, עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מפשירים במקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button