ארבעה חודשים שֹהם בעלי היה בעזה במילואים ואני הייתי בבית, עם אביגיל בת השלוש ובהיריון מתקדם. אחרי חודשיים קיבלתי הודעה מעדי. אחר כך שיר כתבה לי. וככה, לאט־לאט, הן נאספו - נשות המילואימניקים. הן היו היחידות בעולם שידעו בדיוק מה אני עוברת. הן אלה שתמכו בי וליוו אותי, צחקו ובכו. הן אלה שפתחו קבוצת תמיכה לנשים של פלוגה ד' בגדוד 7107 בהנדסה הקרבית. הן אלה שכתבו הודעות באמצע הלילה, כאבו בשבתות בודדות והרגישו יחד, למרות המרחק. קבוצה של נשים שאומרות שהלוואי שלא היינו צריכות להיפגש ומודות על היום שבו הכרנו.
בחרתי להקדיש להן את המנה שלי לחג ולהודות להן על התקופה הזאת, שלא הייתי עוברת בלעדיהן. המתכון הוא לסלט אורז בר, שמזכיר את זה שמוגש בקפה "לחמים". אכלנו אותו שם בפעם הראשונה שנפגשנו, קבוצה של זרות שמרגישות כאילו הן מכירות שנים.
סלט אורז בר
את כל חלקי הסלט אפשר להכין עד שבוע מראש, ולהרכיב אותו בסמוך למועד ההגשה.
המרכיבים (כ־5 מנות)
- 1 כוס אורז בר
- 5 גזרים גדולים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 1 כוסות פולי סויה (אדממה)
- 2/3 כוס שבבי שקדים או שקדים פרוסים
- 1/2 כוס חמוציות
לרוטב
- 2–4 כפות שמן זית
- 1/2 מיץ לימון
- 1 כפית מלח
ההכנה
1. מבשלים את האורז כמו שמבשלים פסטה – מכניסים אותו לסיר מלא בשפע של מים רותחים ומומלחים. מבשלים כ־35 דקות, עד שהוא נגיס, ומסננים.
2. מכינים את הגזר: קולפים אותו וחותכים לחתיכות נוחות. מתבלים במעט שמן זית ומלח. מפזרים בתבנית ואופים בתנור שחומם ל־190 מעלות במשך כחצי שעה, עד שהגזרים מתרככים ונחרכים בקצוות. מוציאים.
3. מכינים את פולי הסויה בהתאם להנחיות שעל האריזה.
4. קולים את השקדים על מחבת חמה, עד שהם מזהיבים. הקפידו לערבב כל הזמן, כי הם נשרפים בקלות.
5. שמים בקערה את כל המרכיבים, מוסיפים גם את החמוציות. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים. טועמים ומדייקים את התיבול לפני ההגשה.