שף
שף
עוגת דבש עם חמאת בוטנים

עוגת דבש וחמאת בוטנים

קלה, פשוטה וטעימה ביותר, כזו שמתערבבת אצל איילת הירשמן לעתים קרובות גם כשלא חג, ומצוינת גם בימים שאחרי האפייה

פורסם:
קלה, פשוטה וטעימה ביותר, כזו שמתערבבת אצלנו לעתים קרובות גם כשלא חג, וניצבת על הדלפק במשך כמה ימים - כי היא מצוינת גם בימים שאחרי האפייה וגם כשהיא מחוממת קלות, עם חמאה. היא משלבת בין דבש לחמאת בוטנים וזה עובד נפלא, אבל אפשר להחליף ולהשתמש בחמאת שקדים או קשיו וגם - שימו לב: בטחינה גולמית. לא תאמינו כמה זה טעים.
המרכיבים:
(תבנית בקוטר 26 ס"מ או 20X25 ס"מ)
  • כ־3/4 כוס (200 גרם) חמאת בוטנים טבעית וחלקה (ראו תחליפים בהקדמה למתכון)
  • 1/2 כוס (180 גרם) דבש
  • 4 ביצים, גודל L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • אפשרות לזיגוג ולציפוי
  • 1/2 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
  • 2-1 כפיות מיץ לימון
  • לציפוי: אבקת סוכר

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים היטב את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. שמים בקערה את חמאת הבוטנים והדבש ומערבבים לעיסה אחידה. מניחים בצד.
3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים לקרם תפוח ובהיר (כ־5 דקות). עוצרים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים קלות. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את עיסת חמאת הבוטנים והדבש ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים לתבנית.
4. אופים 45-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ בה יוצא כשעליו פירורים (העוגה צריכה להישאר לחה, לא כדאי לייבש אותה). מוציאים ומניחים לצינון.
5. אם רוצים, מכינים את הזיגוג: מערבים בקערה את אבקת הסוכר ומיץ הלימון עד שמתקבל נוזל לבן וסמיך. מורחים או מטפטפים על העוגה. אפשר גם לפזר (במקום הזיגוג או עליו) אבקת סוכר. את העוגה אפשר לשמור עד 4 ימים, מכוסה בטמפרטורת החדר (או עד 6-5 ימים, במקרר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button