אם תגיעו לנתב"ג בזמן הקרוב, ייתכן שתפגשו בדלפקי הצ'ק אין אושיית רשת פופולרית במיוחד וחיננית באופן יוצא דופן. נא להכיר: שחר מנשה, דיילת קרקע, עם 12 אלף עוקבים ומאות אלפי צפיות לסרטונים שלה.
מנשה (בת 22 מפתח תקווה), עובדת כבר כמה חודשים כדיילת של חברת "לאופר תעופה". ממש לאחרונה היא פתחה עמוד טיקטוק שבו היא מעלה סרטונים מעמדת הצ'ק אין, שחושפים רגעים משעשעים והזויים של ישראלים הטסים לחו"ל. סרטונים אלה שברו במהירות את הרשת, והפכו את מנשה לדיילת הקרקע הישראלית המפורסמת ביותר בטיקטוק.
"אני מאוד אוהבת את עולם התעופה, הוא מעניין אותי ואני גם נהנית לפגוש אנשים ולהיות שירותית", היא מספרת. "בהתחלה היה לי קשה לראות אנשים שטסים לחו"ל בזמן שאני נשארת בארץ, אבל עם הזמן זה עבר. האמת היא שזה עורר בי מוטיבציה לעבוד כדי לחסוך כסף לחופשה הבאה".
בכמה מילים, מה עושה דיילת קרקע?
"אחרי שהנוסעים עוברים את הבידוק הביטחוני ('ארזתם לבד'?), הם מגיעים אלינו לעמדה. אני מקבלת את כרטיסי הטיסה, עושה להם הושבה במטוס, שוקלת את המזוודות ומתייגת אותן. כשהמטוס נוחת, אני פותחת את דלתות המטוס ומקבלת את הנוסעים".
איך הישראלים מתנהגים במהלך הבורדינג?
"בואי נגיד שהם הנוסעים הכי מיוחדים שיש, מאוד מאתגרים מבחינת הבקשות שלהם".
תני דוגמה.
"למשל, יש הרי מגבלת משקל של 23 ק"ג למזוודה. הם מגיעים עם מזוודה של 30 ק"ג ומבקשים שאני 'אחליק' את זה. קרה לי שנוסעים ביקשו שאשדרג אותם למחלקת עסקים בחינם. יש להם תעוזה. אני ממש רואה את הפער בינם ובין נוסעים ממדינות אחרות, שהם מופנמים יותר. אגב, גם צוותי האוויר של חברות זרות הם כאלה, ובמיוחד אני מרגישה שהם פחות מחייכים אליי מאז המלחמה".
מספטמבר האחרון היא מעלה בעמוד הטיקטוק שלה סרטונים מעמדת הצ'ק אין. "זה התחיל באופן תמים, לא חשבתי שזה יגיע לממדים כאלה. ישבתי עם חברה בעבודה וחשבתי לעצמי שיהיה משעשע לצלם את כל היציאות של הנוסעים ולהעלות לרשת. פתחתי את המצלמה וצילמתי את עצמי במהלך העבודה, כשברקע נשמעות הבקשות של הנוסעים. זה צבר תאוצה במהירות, קיבלתי 100 אלף צפיות לכל סרטון, ואחד שנקרא 'ישראלים אייקונים' קיבל למעלה מ-800 אלף צפיות".
אילו תגובות את מקבלת?
"אני מקבלת תגובות מדהימות מאנשים על השירות שלי. יש הרבה שמספרים על חוויות אישיות שעברו בנתב"ג ומשתפים בהיתקלויות עם דיילות פחות נחמדות. אחרים פונים אליי ושואלים מתי אני נמצאת בשדה כי הם רוצים שבפעם הבאה אעשה להם את הצ'ק אין. בנות שואלות אותי איך מתקבלים לעבודה כדיילת ויש הרבה נוסעים שמזהים אותי מהטיקטוק. לא האמנתי שזה יתפוצץ ככה. הייתי בשוק".
כמה זמן לוקח לך להכין כל סרטון?
"לא מעט. בסיום כל משמרת של שלוש שעות אני עורכת את הכול לכדי סרטון של דקה. אבל אני נהנית מאוד".
מנסים להתחיל איתך?
"כן, אבל אני לא מעלה את הקטעים האלה לטיקטוק כי יש לי בן זוג ואני מכבדת אותו".
לצד העבודה כדיילת וטיקטוקרית, מנשה עובדת על המוזיקה שלה: "החלום הגדול שלי הוא להיות מוזיקאית. למדתי שנתיים בבית ספר רימון ואני עובדת על שירים מקוריים שאני כותבת ומלחינה בהשראת חוויות אישיות מהחיים. כבר בגיל שמונה הופעתי בטקסי בית הספר ולימדתי את עצמי לנגן על גיטרה ופסנתר. בהמשך אני מתכננת לקדם את המוזיקה שלי בטיקטוק".
לסיום, מה הטיפ שלך לטיקטוקרים מתחילים?
"חשוב ששלוש השניות הראשונות של הסרטון יהיו מעניינות. פעם עשיתי ניסוי – העליתי לטיקטוק סרטון שבו רואים אותי סתם יושבת עם חברה. כעבור יומיים היו לו 14 אלף צפיות. אחר כך מחקתי אותו והעליתי מחדש, הפעם עם משפט שישר מושך את הצופה. אחרי יומיים כבר היו לו 80 אלף צפיות. מעבר לזה, חשוב לעשות משהו מקורי שלא נעשה בעבר".