המרכיבים (30-25 עוגיות)
- 2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר
- 1 שקית (100 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב או חלב צמחי או מיץ תפוזים
- 130 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
- 200 גרם שבבי שקדים
- כ־1/2 כוס (כ־50 גרם) צימוקים לבנים או שחורים, או תערובת
- אפשרות: כ־2 כפות פיסטוקים טבעיים, קצוצים גס
ההכנה
1. שמים בקערה את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים ומערבבים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים (כולל הפיסטוקים, אם רוצים) ומערבבים לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כשעה (ועד יממה. במידת הצורך משהים בטמפרטורת החדר כ־5 דקות לפני המשך העבודה).
2. מחממים את התנור ל־150 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
3. מוציאים את העיסה מהמקרר. בעזרת כף יוצרים ממנה כדורים בקוטר כ־3 ס"מ. מניחים אותם בתבניות, במרווחים של כ־10 ס"מ ביניהם (העוגיות מתפשטות באפייה), ופוחסים כל אחד מהם לעיגול דק בקוטר כ־6-5 ס"מ. אם אין מקום לכל העוגיות אופים בסבבים, ובינתיים מאחסנים את העיסה במקרר.
4. אופים 25-22 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין רכות מאוד. מוציאים ומניחים לצינון מלא (לא נוגעים בעוגיות לפני שהתקררו, הן עלולות להתפרק). מפרידים בעדינות מנייר האפייה. מגישים.
- זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד שבוע בטמפרטורת החדר, במקום קריר ומוצל, או עד שבועיים במקרר