שף
שף
סופגניות מכל הסוגים

מלוחות, מתוקות, מטוגנות או אפויות: מתכונים לסופגניות מעולות מכל הסוגים

איך תעדיפו את הסופגניה שלכם - מטוגנת או אפויה? עם ריבת עגבניות או עם קרם תפוזים? מזל שיש בחנוכה מספיק ימים כדי לנסות את כל האפשרויות

עודכן:

מלוחות ומטוגנות: סופגניות עם סלמון וגבינת שמנת

חטיף מהמם שיכול להיות פתיח לארוחת חג וגם מנה בכל ארוחת ערב שמחה.
5 צפייה בגלריה
סופגניות עם סלמון וגבינת שמנת
סופגניות עם סלמון וגבינת שמנת
סופגניות עם סלמון וגבינת שמנת
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־50 יחידות קטנות)
  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב חמים
  • 2 ביצים גודל L
  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 1 כף מלח
  • לטיגון: שמן לטיגון עמוק (כ־2 ליטרים)
להרכבת המנה
  • 1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת
  • 150 גרם סלמון מעושן
  • מעט עירית קצוצה
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או וו הלישה) את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קצרות. מוסיפים את החלב והביצים ולשים כ־2 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עוד כ־7 דקות, לבצק אחיד וחלק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים היטב בניילון נצמד. מניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).
2. מחלקים את הבצק לכ־50 חתיכות ומגלגלים לכדורים קטנים. מכסים ומניחים להתפחה נוספת, למשך כחצי שעה (הבצק יתפח בכ־30%).
3. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר מתאים ומחממים לחום בינוני (מכניסים קיסם עץ – אם מיד נוצרות סביבו בועות, השמן חם).
4. מטגנים את הסופגניות כדקה־דקה וחצי מכל צד, עד שהן מזהיבות (הסופגניות לרוב מתהפכות בעצמן. אם לא – סייעו להן). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים לצינון קל (אפשר לטגן עד 3 שעות מראש).
5. הרכבת המנה וההגשה: מורחים על כל סופגנייה מעט גבינה ומניחים חתיכת סלמון. מעטרים בעירית ומגישים.

מלוחות ואפויות: סופגניות עם גבינה וריבת עגבניות שרי

אותו בצק של הסופגניות המטוגנות נכנס לתנור, והתוצאה היא סופגניות־לחמניות אווריריות ונהדרות. ושימו לב לבונוס: ריבת עגבניות שרי בקלי קלות.
5 צפייה בגלריה
סופגניות עם גבינה וריבת עגבניות שרי
סופגניות עם גבינה וריבת עגבניות שרי
סופגניות עם גבינה וריבת עגבניות שרי
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־50 יחידות קטנות)
  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב חמים
  • 2 ביצים
  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כף תימין יבש
  • 1/2 כף רוזמרין יבש
  • 1/2 כוס (כ־40 גרם) גבינת גאודה מגוררת (אפשר להחליף בקשקבל או פטה)
  • למלית: 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות קטנות
  • להברשה: 1 ביצה + 1 כפית מים
לריבת עגבניות השרי
  • 250 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • אפשרות לעיטור: עלי פטרוזיליה
ההכנה
1. הריבה: שמים את עגבניות השרי והסוכר בסיר קטן ומבשלים ללא כיסוי, על להבה בינונית, במשך כ־20 דקות, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון (אפשר להכין עד שבוע מראש ולאחסן במקרר).
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או וו הלישה) את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קצרות. מוסיפים את החלב והביצים ולשים כ־2 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עוד כ־7 דקות, לבצק אחיד וחלק. מוסיפים את עשבי התיבול והגבינה ולשים רק עד שהם נטמעים בבצק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים היטב בניילון נצמד. מניחים להתפחה עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).
3. מרפדים שלוש תבניות תנור בניירות אפייה (אם יש רק שתיים, מניחים נייר אפייה שלישי על משטח העבודה, וכשתבנית מתפנה מושכים אותו אליה, עם הסופגניות שעליו). מחלקים את הבצק לכ־50 חתיכות. משטחים כל חתיכה לעיגול, מניחים במרכז קוביית גבינה, סוגרים עליה את הבצק ומגלגלים לכדורים. מניחים בתבניות, במרווחים של 3-2 ס"מ זה מזה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת במשך כחצי שעה (התפיחה תהיה קלה בלבד).
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
5. טורפים את הביצה והמים. מברישים בבלילה את הסופגניות.
6. אופים כ־15 דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים ומצננים קלות.
7. ההגשה: מניחים על כל סופגנייה מריבת העגבניות עם מעט מהנוזלים. אם רוצים, מעטרים בעלי פטרוזיליה. מגישים.
איך שומרים? את הסופגניות האפויות – עד יום בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא. את הריבה – עד שבוע במקרר.

מתוקות ואפויות: סופגניות תפוז

במקום להזריק להן קרם, אני מעדיפה לחצות את הסופגניות לרוחבן, להניח בנדיבות מקצפת התפוז הטעימה, וליצור "כריך" שכולו חגיגה.
5 צפייה בגלריה
סופגניות תפוז
סופגניות תפוז
סופגניות תפוז
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־50 יחידות קטנות)
  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
  • 2 חלמונים מביצים בגודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150 גרם חמאה רכה או 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • להברשה: 1 ביצה + 1 כפית מים
לקרם התפוז
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות גבינת שמנת, 5% שומן ומעלה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כף קליפת תפוז מגוררת
  • לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או וו הלישה) את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קצרות. מוסיפים את החלב והחלמונים ומערבלים. מוסיפים את הווניל והחמאה (או השמן) ומערבלים עוד כ־6 דקות. מוסיפים את המלח וקליפת התפוז ומערבלים עוד כ־2 דקות, לבצק גמיש ורך. מעבירים אותו לקערה משומנת. עוטפים ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).
2. מחלקים את הבצק לכ־50 חתיכות ומגלגלים לכדורים קטנים. מכסים ומניחים להתפחה נוספת במשך כחצי שעה (הבצק יתפח בכ־30%).
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
4. טורפים את הביצה והמים. מברישים בבלילה את הסופגניות.
5. אופים 20-15 דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים ומצננים קלות.
6. הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת, הגבינה ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה אך עדינה. עוצרים, מוסיפים את קליפת התפוז ומערבבים בתנועות קיפול עדינות (אפשר להכין עד יום מראש).
7. חוצים את הסופגניות, ומניחים על כל מחצית תחתונה כפית גדושה מהקצפת. מכסים במחצית העליונה. בוזקים אבקת סוכר. מגישים.
איך שומרים? עד 24 שעות, במקרר. את הסופגניות האפויות (ללא המלית) אפשר לאחסן במקפיא עד חודש. מפשירים בטמפרטורת החדר.

מתוקות ומטוגנות: סופגניות דאבל קוקוס

קוקוס בתוך הסופגניות וגם בציפוי – איזה פינוק!
5 צפייה בגלריה
סופגניות דאבל קוקוס
סופגניות דאבל קוקוס
סופגניות דאבל קוקוס
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־50 יחידות קטנות)
  • 3 כוסות פחות 2 כפות (400 גרם) קמח
  • 100 גרם שבבי קוקוס יבש
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 3 ביצים גודל L
  • 80 גרם חמאה, רכה
  • 2 כפות משקה רום או ברנדי (אפשר גם יין אדום)
  • 1/4 כפית מלח
  • לטיגון: 2 ליטר שמן קנולה
לציפוי
  • 3/4 כוס דבש חמים
  • 100 גרם פתיתי קוקוס
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או וו הלישה) את הקמח, הקוקוס, השמרים והסוכר ומערבבים קצרות. מוסיפים את המים ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים את הביצים ומערבלים עוד כ־2 דקות. מוסיפים את החמאה והרום ומעבדים עוד כ־6 דקות, לבצק אחיד שנפרד מדופנות הקערה. מוסיפים את המלח ומערבלים כדקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת (מומלץ לעשות זאת בידיים מקומחות). עוטפים ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).
2. מחלקים את הבצק לכ־50 חתיכות ומגלגלים לכדורים קטנים. מכסים ומניחים להתפחה נוספת, במשך כחצי שעה (הבצק יתפח בכ־30%).
3. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר מתאים ומחממים לחום בינוני.
4. מטגנים את הסופגניות כדקה־דקה וחצי מכל צד, עד שהן מזהיבות (הסופגניות לרוב מתהפכות בעצמן. אם לא – סייעו להן). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים לצינון קל.
5. הציפוי: מניחים את הדבש החמים בכלי מתאים ומפזרים את הקוקוס בצלחת נפרדת. טובלים כל סופגנייה בדבש ומעבירים לציפוי בקוקוס. מגישים.
איך שומרים? עד 24 שעות, מכוסות, בטמפרטורת החדר.
פורסם לראשונה: 09:00, 14.12.22
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button