שף
שף
פלאפל חומוס-כרוב

כדורי פלאפל עם טריק שהופך אותם לטעימים במיוחד

אפשר לטגן, אפשר לאפות ואי־אפשר להפסיק לאכול: כדורי הפלאפל של עינת מזור מכילים תוספת של כרוב לבן שמוסיף הרבה טעם ולחיבור בין המרכיבים השונים.

פורסם:
תוספת הכרוב הלבן לעיסת הפלאפל היא טריק שלמדתי בעבודתי במטבחים מקצועיים. הכרוב מעניק לפלאפל הרבה טעם ולחות ועוזר לחבר את המרכיבים השונים. כדי להבטיח כדורים יציבים, מומלץ לעבד את המרכיבים במעבד מזון עם מנוע חזק או במטחנת בשר. שימו לב, יש להתחיל את ההכנות 12 שעות מראש, בהשריית גרגירי החומוס.
המרכיבים (כ־20 כדורים)
  • 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס יבש, שהושרו במים 12 שעות
  • 1/2 כוס כרוב לבן קצוץ
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1 בצל קטן, קלוף וחתוך גס
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • 6 כפות פירורי לחם או קמח חומוס
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • אם מטגנים: שמן לטיגון עמוק
ההכנה
1. מסננים את גרגירי החומוס ממי ההשריה ושוטפים אותם במים. מעבירים לקערת מעבד המזון, מוסיפים את הכרוב, השום, הבצל, הפטרוזיליה, הכמון והפפריקה ומעבדים לקבלת מרקם משחתי. אם צריך, מוסיפים כף או שתיים של מים.
2. מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם (או קמח החומוס), המלח והפלפל ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר כשעה (עד 3 שעות).
3. מוסיפים לתערובת את הסודה לשתייה ומערבבים היטב. צרים ממנה כדורים.
4. אם מטגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. אם אופים: מחממים את התנור ל־180 מעלות, אופים את הכדורים כ־5 דקות, הופכים ואופים עוד 2 דקות.
5. מגישים, מומלץ עם סלט טחינה, פיתות וסלט קצוץ.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button