המרכיבים (כ־40 יחידות)
לבצק
- 230 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
- 1 ביצה גודל M
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
למלית השוקולד
- 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/3 כוס + 2 כפות (100 מ"ל) שמנת מתוקה
- 60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 2 חלמונים
- 2 כפות ברנדי
- אפשרות לזרייה: אבקת סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת מערבל עם וו הגיטרה) את החמאה, אבקת הסוכר, הביצה ותמצית הווניל ומעבדים קצרות, לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
2. המלית: שמים את השוקולד בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל, עד שהוא נמס (או מניחים בסיר אדים כפול וממיסים על הכיריים).
3. שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה, החמאה והסוכר. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד. מצננים מעט. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הברנדי ומערבבים שוב. מניחים בצד.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
5. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ־3 מ"מ. קורצים בו עיגולים בקוטר כ־6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית ממלית השוקולד (אם המלית קשה מדי אפשר לחמם קצרות במיקרוגל). מקפלים את שולי העיגול לצורת אוזן המן. מהדקים את השוליים זה לזה ומניחים בתבנית.
6. אופים כ־15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים, ואם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.
- זמן הכנה: כשעתיים (כולל צינון ואפייה)
- דרגת קושי: בינונית
- איך שומרים: עד 5 ימים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר