לחם קינואה

לחם קינואה

בריא, טבעוני, ללא גלוטן וקל להכנה: צריך רק סיר, קערית ותבנית

פורסם:
המרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 30-27 ס"מ)
לבישול הקינואה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס קינואה, מומלץ קינואה רויאל אורגנית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים רותחים
להכנת הלחם
  • 1/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת קלופים
  • 1/4 כוס זרעי פשתן או שומשום
  • אפשרות: 1/4 כוס זרעי צ'ייה
  • 1 כף מייפל טבעי או סילאן טבעי
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 4 כפות גדושות (80 גרם) טחינה גולמית
  • 1 כף שמן זית
  • 1/3 כפית מלח
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
ההכנה
1. הקינואה: מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים את המלח ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20-15 דקות, עד שהמים נספגים וגרגירי הקינואה נפתחים. מסירים מהכיריים ומפרידים את גרגירי הקינואה במזלג, לאוורור. מנגבים את צידו הפנימי של המכסה מטיפות, מכסים ומחכים 5 דקות.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות, משמנים את התבנית במעט שמן זית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
3. מוסיפים לקינואה את כל הגרעינים והזרעים ומערבבים.
4. מערבבים בקערה נפרדת את המייפל, המים, הטחינה, שמן הזית והמלח. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עד לפירוק הגושים. מוסיפים לקינואה ומערבבים לתערובת אחידה.
5. יוצקים לתבנית, מיישרים ומהדקים היטב בידיים. אופים 50-45 דקות, עד שהלחם מתייצב ומשחים. מוציאים, מצננים כשעתיים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, עטוף במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button