המרכיבים (35-33 עוגיות):
- 200 גרם שקדים טחונים
- 2 חלבונים מביצים בגודל L
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- קליפה מגוררת מ־1 תפוז
- אפשרות: 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- אפשרות: 1 כפית ליקר שקדים (אמרטו)
- 1 כוס (100 גרם) פירות מיובשים מכל סוג שאוהבים, חתוכים לקוביות קטנות (משמשים, תאנים, קליפות תפוז מסוכרות, חמוציות וכדומה)
- לציפוי: 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
ההכנה:
- מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- שמים בקערה בינונית את כל מרכיבי העוגיות, להוציא את הפירות המיובשים, וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את הפירות המיובשים ומערבבים להטמעה. יוצרים מהעוגיות כדורים קטנים (העוגיות מתנפחות מעט באפייה).
- שמים את אבקת הסוכר לציפוי בצלחת עמוקה ומצפים את הכדורים בנדיבות מכל הצדדים. פוחסים בעדינות לכדור שטוח או מעצבים לצורת עלה. מניחים את העוגיות בתבנית, במרווחים של כ־2 ס"מ זו מזו.
- אופים 15-13 דקות, עד שתחתית העוגיות מזהיבה ועל חלקן העליון נוצרים סדקים. מוציאים ומניחים לצינון (העוגיות מתקשות מבחוץ ונשארות רכות מבפנים). מגישים.
טיפ: אל תוותרו על קליפת התפוז, שמוסיפה לעוגיות רובד טעמים הדרי. לחיזוק הטעם המרציפני אפשר להוסיף מעט ליקר אמרטו.
- זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר, עד שבועיים.