טיפ: אפשר להחליף את הדובדבנים באוכמניות או בכל פרי יער אחר
המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ)
- 100 גרם חמאה, רכה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 ביצה
- 1 כוס + 1/2 2 כפות (165 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- כ־1/2 כוס (100 גרם) גבינת ריקוטה
- 1 כף אבקת סוכר
- כ־1/3 כוס דובדבנים מגולענים וקצוצים (מופשרים, משומרים ומסוננים או טריים)
- אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה (או בקערת המערבל עם וו ההקצפה) את החמאה, הסוכר, הווניל ומיץ הלימון וטורפים או מקציפים לקרם חלק. מוסיפים את הביצה וטורפים. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח וטורפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.
3. מערבבים בקערה נפרדת את הריקוטה ואת אבקת הסוכר. מוסיפים לקערה הגדולה. מוסיפים גם את הדובדבנים. מערבבים באופן חלקי (כ־3 תנועות ערבוב בלבד), כך שהגבינה והפירות ייראו בעיסה. יוצקים לתבנית ומיישרים
4. אופים כ־25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון. אם רוצים, מפדרים באבקת סוכר. מגישים.
- משך ההכנה: 20-15 דקות (לא כולל אפייה וצינון)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד 3 חודשים במקפיא