אלגנטי: כריך עם חביתת אספרגוס
המרכיבים (2 כריכים)
- 3 גבעולי אספרגוס
- 3 ביצים
- מלח, פלפל שחור
- לטיגון: שמן זית
להרכבת הכריך
- 2 בייגל
- 3 כפות גבינת שמנת או גבינה לבנה
- פלפל אדום, בצל ירוק
ההכנה
1. מרתיחים בסיר מים מומלחים. קוטמים ונפטרים מחלקו התחתון של האספרגוס. מכניסים את הגבעולים לסיר וחולטים כ־3 דקות. מעבירים לקערת מי קרח, לעצירת הבישול. משהים כמה דקות, מוציאים ומנערים מעודפי מים.
2. שמים בקערה את הביצים, המלח והפלפל וטורפים היטב.
3. משמנים את המחבת בשמן זית ומחממים. יוצקים את הביצים, מניחים את גבעולי האספרגוס במחצית משטח החביתה (זה יקל על הכנת הכריך) ומטגנים עד התייצבות. הופכים ומטגנים עד שהחביתה עשויה לטעמכם. מסירים מהאש.
4. הרכבת הכריך: מורחים מהגבינה על מחצית כל בייגל, מוסיפים את הפלפלים והבצל הירוק. מקפלים את החביתה לשניים וחוצים אותה. מניחים מחצית בכל בייגל, סוגרים ומגישים.
ים תיכוני: כריך לאבנה עם סלסה קיצית
המרכיבים (2 כריכים)
לסלסה
- 2 עגבניות
- 1/2 בצל סגול
- 1 פלפל ירוק חריף, קטן
- 1/4 כוס עלי נענע קצוצים
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- מלח, פלפל
- 1 כף שמן זית
להרכבת הכריך
- לחמניות
- חופן צנוברים
- 4-3 כפות גבינת לאבנה
- 2-1 כפיות תבלין זעתר
ההכנה
1. הסלסה: קוצצים דק את העגבניות, הבצל והפלפל החריף. מעבירים לקערה. מוסיפים את הנענע והפטרוזיליה ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מערבבים היטב (אפשר לשמור עד יומיים במקרר).
2. מחממים מחבת יבשה וקולים את הצנוברים תוך כדי השגחה, עד שהם זהובים. מסירים מהכיריים.
3. הרכבת הכריך: מורחים את הלאבנה בלחמניות. מפזרים עליה זעתר. מוסיפים את הסלסה ומפזרים עליה את הצנוברים. מגישים.
טבעוני: כריך עם ממרח ארטישוק
כדאי לאמץ את הממרח הזה גם כמטבל לירקות, בלי שום קשר ללחם
המרכיבים (4-3 כריכים)
לממרח (כ־450 גרם)
- 1 חבילה (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות, מופשרות
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום, כתושות
- אפשרות: 1/2 כפית אבקת שום
- 5 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור
- 1/3 כוס עלי בזיליקום קצוצים
להרכבת הכריך
- בגט
- עגבניות שרי, עלי בזיליקום, בצל סגול
ההכנה
1. הממרח: מרתיחים בסיר מים מומלחים בתוספת כף ממיץ הלימון. מוסיפים את תחתיות הארטישוק המופשרות וחולטים עד שהן מתרככות לגמרי (10 דקות לפחות). מסננים היטב.
2. מעבירים את תחתיות הארטישוק לקערת מעבד המזון. מוסיפים את 2 כפות מיץ הלימון הנותרות, שיני השום ואבקת השום (אם רוצים), שמן הזית, מלח ופלפל. מעבדים למרקם חלק ואחיד. מצננים.
3. כשהממרח צונן, מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (אפשר לשמור עד שבוע במקרר).
4. הרכבת הכריך: מורחים את ממרח הארטישוק בבגט. מפזרים את עגבניות השרי, עלי הבזיליקום ורצועות הבצל הסגול ומגישים.
טבעוני: כריך עם ממרח קשיו שום־שמיר
טעים להפליא גם כשמשתלב עם ירקות קלויים
המרכיבים (6-4 כריכים)
לממרח הקשיו (כ־270 גרם)
- 1 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים ולא מומלחים)
- 3-2 כפות עלי שמיר קצוצים
- 2-1 שיני שום, קלופות
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2-1 כפות שמן זית עדין
- מלח
- מים רותחים
להרכבת הכריך
- לחמניות ג'בטה
- מלפפון, בצל סגול
ההכנה
1. הממרח: משרים את אגוזי הקשיו בקערת מים במשך 3 שעות. מסננים.
2. מעבירים את הקשיו לקערת מעבד המזון, מוסיפים את השמיר, השום, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח ו־3-2 כפות מים רותחים. מעבדים לריסוק המרכיבים. מדי פעם עוצרים, מנקים את דופנות הקערה, מוסיפים עוד כ־2 כפות מים רותחים ומעבדים שוב, עד שמתקבל מרקם אחיד במרקם לטעמכם (אפשר לשמור את הממרח עד שבוע במקרר).
3. הרכבת הכריך: מורחים את הממרח על הלחם. מוסיפים פרוסות דקות של המלפפון (אפשר לפרוס בעזרת קולפן ירקות) ואת טבעות הבצל הסגול. מגישים.
שימו לב: יש להשרות את אגוזי הקשיו כ־3 שעות לפני הכנת הממרח.
משודרג: כריך סלט ביצים עם קארי
לא תאמינו מה תוספת קטנה של תבלין עושה לסלט הקלאסי
המרכיבים (3-2 כריכים)
- 4 ביצים קשות
- 2 כפות מיונז
- 1 כפית חרדל, מומלץ גרגירים
- מלח, פלפל שחור
- 1/2–3/4 כפית אבקת קארי מדרס (אם אין, גם תבלין קארי צהוב יתאים)
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- אפשרות: 1 שן שום, כתושה
להרכבת הכריך
- פרוסות לחם
- חסה
ההכנה
1. קוצצים דק את הביצים הקשות. מוסיפים את המיונז, החרדל, התבלינים, הפטרוזיליה והשום (אם רוצים) ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (אפשר לשמור את הסלט עד יומיים, במקרר).
2. הרכבת הכריך: אם רוצים, קולים את פרוסות הלחם. מניחים עליהן חסה, מוסיפים מסלט הביצים ומגישים.
"השלב הבא באבולוציה של תיעוד אוכל"
הכירו את שרית עציץ, שהאיורים שלה מלווים את הכתבה.
"אני מאיירת אוכל. כן, יש דבר כזה", אומרת שרית עציץ בחיוך. היא תל־אביבית, בת 51, נשואה + 3, וזו הקריירה השנייה שלה, אחרי שעבדה יותר מ־20 שנה כמעצבת מוצר וכמרצה בתחום במכון הטכנולוגי בחולון.
איך התחלת לעסוק באיור?
"אחרי שבני הקטן נולד עזבתי את המקצוע. החלטתי לא להוציא עוד מוצרים ולמלא את העולם בפלסטיק. העסק החדש שלי קרם עור וגידים כשחיברתי בין שתי האהבות שתמיד היו ברקע, אוכל ואיור. פתחתי בלוג של מתכונים מאוירים וקראתי לו 'הכל אפשרי', וזה התגלה כנכון. אף אחד לא התעסק עם איור אוכל בסגנון שלי לפני כן. כפי שאני חווה ורואה את זה, אני יוצרת את השלב הבא באבולוציה של תיעוד אוכל, וזה מה שגרם לעבודות שלי לבלוט בין כל הצילומים ברשתות".
ועכשיו את מתפרנסת מזה.
"כן, זאת ממש העבודה שלי כבר חמש שנים. אני עובדת עם חברות מסחריות, משרדי פרסום ודיגיטל, מעצבי פנים ואדריכלים. איירתי קמפיינים, איורים שלי הודפסו במטבח של חברת היי־טק ובחדר האוכל בכפר הירוק. הפרויקט הכי גדול שלי עד כה הוא איור בית מלון שלם מרשת Ibis בירושלים".
מתבקש שנשאל: מה הסנדוויץ' האהוב עלייך?
"לחם טרי עם גבינת שמנת או מיונז, חביתה חמה, חסה, מלא ירקות וקצת חרדל. אני מבשלת, אני באה מבית חצי טורקי חצי סורי, שבו כל המפגשים והשיחות הם סביב אוכל ובישולים, אבל האמת היא שאני יכולה לחיות על סנדוויצ'ים. זה עולם ומלואו. כמו מלתחה - אפשר לגוון ולהרכיב כל דבר עם כל דבר, ובסוף זה יוצא מדהים".
עוד על שרית עציץ ועל היצירות שלה: saritatzitz.co.il