שף
שף
קיש טורטייה בקלי קלות

מתי הפסקת צהריים? 5 מנות קלות לקחת לעבודה

נעמה רן מציעה חמישה מתכונים שמסדרים את השבוע: מכינים ערב קודם,  פחות או יותר ממה שיש במקרר, ואוכלים באמצע היום, כהפוגה מזינה וטעימה

פורסם:

צנצנת נודלס וירקות

מרכיבים ערב קודם, ובעבודה מוסיפים מים רותחים ומחכים רגע, עד שהנודלס רכים. הירקות שבצנצנת הם כאלה שמספיקה להם השהיה במים הרותחים כדי להתרכך, ולמעשה הם טעימים גם כשהם חיים. ירקות נוספים שאפשר לשלב: חסה, כרוב, רצועות פלפלים, זוקיני או קישוא, קולרבי, כרובית או ברוקולי קצוצים ואפונה או שעועית לאחר הפשרה.
6 צפייה בגלריה
רק להוסיף מים: צנצנת נודלס וירקות
רק להוסיף מים: צנצנת נודלס וירקות
רק להוסיף מים: צנצנת נודלס וירקות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (מנה אישית)
  • 1 מנה נודלס אינסטנט
  • 150 גרם קוביות טופו מבושלות, עוף צלוי או קטניות מבושלות (שעועית, חומוס, עדשים)
  • פרוסות דקות של פטריות
  • סרטים או שבבי גזר
  • רצועות דקיקות של כרוב
  • גרגירי תירס טרי
  • או מבושל
  • רצועות חסה
  • בצל ירוק, קצוץ
לרוטב
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר
  • טרי ומגורר
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט צ'ילי גרוס
ההכנה
1. בבית: שמים בתחתית הצנצנת את מרכיבי הרוטב ואת הטופו (או העוף או הקטניות) ומערבבים. מוסיפים את הירקות, זה על זה. מסיימים במנת הנודלס (אפשר לפרק אותה או לחתוך אותה לגודל מתאים).
2. בעבודה: יוצקים לצנצנת מים רותחים לכיסוי מלא. ממתינים כ־5 דקות, עד שהאטריות רכות. מסננים מעודפי מים, מערבבים ואוכלים.
  • טיפ: לעתים מצורפת שקית רוטב למארז הנודלס. אם תשתמשו בה, תוכלו לדלג על הרוטב במנה.

פוקי בול מה־שיש־במקרר

הרעיון פשוט: מרכיבים מנה שיש בה חלבון, ירקות ופחמימה ממה שיש במקרר. מסדרים הכול בקופסה ומוסיפים רוטב טעים.
6 צפייה בגלריה
פוקי בול מה-שיש-במקרר
פוקי בול מה-שיש-במקרר
פוקי בול מה-שיש-במקרר
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (מנה אישית)
  • אפשרויות לחלבון: חזה עוף או טופו צלויים, גרגירי חומוס או אדממה מבושלים, דג מבושל או טונה משומרת, ביצה קשה, פסטרמה, קוביות גבינה
  • אפשרויות לירקות: שעועית ירוקה מבושלת, מלפפונים, נבטים, גזר, פטריות, פלפל, כרוב, קולרבי, חסה
  • אפשרויות לפחמימות: אורז, תפוחי אדמה, תירס, פסטה, קינואה, קוסקוס, מבושלים
לרוטב
  • 3 כפות מיץ לימון
  • אפשרות: 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפות חומץ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית חרדל חלק או גרגירים
  • 1/2 כפית דבש או סילאן
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. בבית: מסדרים בקערה עם מכסה או בקופסה מתאימה את מרכיבי המנה.
2. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בצנצנת שאפשר לקחת לעבודה.
3. בעבודה: יוצקים את הרוטב על המנה ואוכלים.

קיש טורטייה

מהטרנדים המוצדקים שפשטו השנה ברשת: פשטידה קלה שמכינים בזריזות על בסיס של טורטייה מוכנה. לפי השיטה, מרפדים תבנית עגולה קטנה בטורטייה ובתוכה טורפים ביצים עם קוטג' ותבלינים. מוסיפים גם ירקות צלויים או כאלה שכמה דקות בתנור יספיקו להם (כמו תרד או פטריות), משדרגים (אם רוצים) בגבינת פטה או בגבינה קשה אחרת, ויאללה, לתנור. בתוך דקות יש לכם קיש נהדר.
6 צפייה בגלריה
קיש טורטייה בקלי קלות
קיש טורטייה בקלי קלות
קיש טורטייה בקלי קלות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (2-1 מנות בתבנית בקוטר 20 ס"מ)
  • 1 טורטייה
  • 3 ביצים
  • 1/2 מכל (125 גרם) קוטג'
  • מלח, פלפל שחור
  • עשבי תיבול או תבלינים לפי הטעם (פטרוזיליה, בצל ירוק, עירית, תימין)
  • 1 כוס ירקות, צלויים מראש, אם צריך (בצילום: זוקיני ובצל, שנקלו קודם בתנור)
  • כ־1/3 כוס גבינת פטה, מפוררת
ההכנה
1. בבית: מחממים את התנור או את הטוסטר אובן ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הטורטייה בתבנית. שוברים לתוכה את הביצים, מוסיפים את הקוטג', התבלינים ועשבי התיבול וטורפים. מוסיפים את הירקות ואת גבינת הפטה ומערבבים בעדינות.
3. אופים כ־20 דקות, עד שהמילוי מתייצב ומזהיב.
4. בעבודה: אוכלים קר או לאחר חימום, מומלץ לצד ירקות טריים.

פריטטה עם ירקות

אם יש בבית כל מיני ירקות מבושלים או צלויים – חצי מהעבודה כבר מאחוריכם, עוד לפני שהתחלתם. אם אתם מכינים ירקות כחלק מהתהליך, בחרו בתבונה: יש כאלה שצריך לבשל בישול מקדים (תפוחי אדמה, בצל צלוי), ויש כאלה שאפשר להשתמש בהם כפי שהם – פלפלים טריים (אבל גם פלפלים קלויים יתאימו מאוד למנה!) או אפונה מופשרת. בכל מקרה, את הפריטטה המוכנה אפשר לאכול חמימה או בטמפרטורת החדר, כמו שהיא (לצד סלט, ברור) או בתוך כריך.
6 צפייה בגלריה
טעימה גם בתוך כריך: פריטטה עם ירקות
טעימה גם בתוך כריך: פריטטה עם ירקות
טעימה גם בתוך כריך: פריטטה עם ירקות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (2–3 מנות בתבנית בקוטר 22 ס"מ)
  • 6 ביצים
  • 1/4 כוס פרמזן מגורר
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל
  • 2 כוסות ירקות צלויים או מוכנים לשימוש (בצילום: תפוחי אדמה, אפונה, בצל, פלפל אדום)
ההכנה
1. בבית: מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים או מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. טורפים בקערה את הביצים עם הפרמזן, הפטרוזיליה, מלח ופלפל.
3. מפזרים את הירקות בתבנית ויוצקים עליהם את בלילת הביצים. מערבבים קלות.
4. אופים 30-25 דקות, עד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים, מצננים ושומרים במקרר.
5. בעבודה: אוכלים בטמפרטורת החדר או לאחר חימום, אפשר גם בתוך כריך.

ראפ ירקות וסלמון בדפי אורז

טיפונת השקעה בהרכבת המנה והגלגול, ויש ארוחה צבעונית וכיפית במיוחד, רעננה מספיק כדי שלא תיפלו אחריה לנמנמת צהריים. אפשרויות נוספות: החליפו את הדג בטופו או עוף צלויים (אפשר גם שניצל) או בגבינה צפתית, וגוונו בירקות.
6 צפייה בגלריה
ראפ ירקות וסלמון בדפי אורז
ראפ ירקות וסלמון בדפי אורז
ראפ ירקות וסלמון בדפי אורז
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (2-1 מנות)
  • 4 דפי אורז
  • 4 עלי חסה גדולים
  • כ־3/4 כוס חתיכות סלמון מבושל או טונה משומרת
  • רצועות בטטה צלויות
  • גבעולי בצל ירוק
  • רצועות מלפפון
  • רצועות כרוב סגול
לרוטב
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • אפשרות: 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפות חומץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית חרדל חלק או גרגירים
  • 1/2 כפית דבש או סילאן
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. בבית: מכינים קערת מים ומשטח עבודה נקי. טובלים דף אורז במים במשך כחצי דקה, עד שהוא מתרכך. מעבירים אותו למשטח העבודה.
2. מניחים עלה חסה על דף האורז. מניחים בסמוך לצלע הקרובה אלינו את הדג ואת הירקות. מגלגלים לגליל הדוק. אם רוצים, חותכים לשני חלקים. מאחסנים במקרר.
3. הרוטב: מערבבים בכלי נפרד את כל מרכיביו ומאחסנים במקרר (את הראפ ואת הרוטב אפשר להכין יום מראש ולשמור בנפרד).
4. בעבודה: יוצקים את הרוטב על הרולים או שטובלים אותם בו ואוכלים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button