שף
שף
דג עם אורז ועגבניות

דג עם אורז ועגבניות בסיר אחד

ארוחה שלמה בבישול אחד, בלי הרבה מרכיבים ובלי הרבה בלגן: דג, אורז וירקות בסגנון פאייה ספרדית, אבל בקיצורי דרך ישראליים

פורסם:

המרכיבים (6 מנות)
  • 6 יחידות פילה דג לבן (כמו דניס, אמנון, לברק, בס או בורי)
  • מלח, פלפל שחור
  • 6 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף ויבש
  • 2 כוסות מים רותחים
  • כ־25 עגבניות שרי, מומלץ בצבעים שונים

ההכנה
1. מתבלים היטב את הדגים במלח ופלפל ומאחסנים במקרר כחצי שעה, לספיגת התיבול.
2. מחממים 3 כפות מהשמן במחבת עמוקה או בסיר נמוך על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה, רק עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת. יוצקים את המים הרותחים ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־15 דקות, עד שרוב הנוזל מתאדה.
3. פותחים את המכסה, מניחים את הדגים ומפזרים סביבם את עגבניות השרי. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות, עד שהדגים והעגבניות משנים צבע ונראים עשויים. מסירים מהכיריים ומגישים חם.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button