שף
שף
"רביולי" זוקיני וגבינות ברוטב עגבניות

במקום רביולי מבצק: רולים של זוקיני עם גבינות ברוטב עגבניות

רצועות זוקיני מגולגלות, שבתוכן מלית גבינות טעימה וסביבן רוטב עגבניות מושלם. אריאל בן חמו מנבחרת המשפיעניות של שף עם ביס מפנק וגם מזין, מתאים לאירוח חגיגי וגם לצהריים ביתי

פורסם:
רביולי זוקיני או מגולגלות זוקיני – אני לא יודעת איך בדיוק לקרוא למנה הזו, אני רק יודעת שאתם עומדים לאהוב אותה מאוד. זאת גרסה קלה ומהירה יותר למתכון שהעליתי בבלוג שלי בעבר. זה קורה לי הרבה לאחרונה: אני לוקחת מתכונים שאני אוהבת ושהכנתי כבר עשרות פעמים, ומקצרת את תהליך הבישול ואת זמן ההכנה, כי פשוט אין לי זמן: עם שתי בנות קטנות בבית זה או שמקצרים או שלא אוכלים. האמת היא שאני אוהבת את התהליך הזה: הוא מנגיש את המתכונים וגם מראה לי את הדרך שעברתי במטבח, את הידע והניסיון שצברתי, שמאפשרים לי למצוא טריקים.
ולענייננו: רולים של זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות. ביס מפנק ומפתיע, וגם מזין. מתאים כארוחת צהריים כיפית או כמנת אירוח טעימה במיוחד. והם אפילו ללא גלוטן.
טיפ: את כל שאריות הזוקיני שלא שימשו אותנו אפשר לטחון, להוסיף 2 כוסות קמח, 2 ביצים, 1 כפית אבקת אפייה, גבינת מוצרלה ומעט מלח, ולהכין מאפינס זוקיני.


המרכיבים (מחבת שמתאימה לתנור בקוטר 30 ס"מ)
  • 3–4 זוקיני
לרוטב העגבניות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 בקבוק רוטב עגבניות "פסאטה"
  • 1/3 כוס מים
למילוי
  • 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת פטה או בולגרית
  • 1 כוס מוצרלה מגוררת + עוד קצת לפיזור
  • 1 ביצה
  • 1 כפית אורגנו מיובש
ההכנה
1. הרוטב: במחבת רחבה שיכולה להיכנס לתנור מחממים את שמן הזית. מוסיפים שום, פפריקה ורוטב עגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים ונותנים לרוטב להתבשל על להבה נמוכה בזמן שנכין את הרביולי.
2. בעזרת קולפן מגלפים את הזוקיני לרצועות ("פסים"). קולפים אותם כך מכל הצדדים, ליצירת רצועות שלמות ויפות. כשמגיעים לליבת הגרעינים, מפסיקים.
3. המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
4. מניחים את רצועות הזוקיני על משטח עבודה. מניחים בקצה כל רצועה כפית גדושה מהמילוי ומגלגלים. מניחים את כל הגלילים, בעדינות ובצפיפות, בתוך הרוטב.
5. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
6. בינתיים, מחממים תנור ל־200 מעלות רק בחום עליון.
7. מפזרים מעט מוצרלה על הזוקיני ומכניסים את המחבת לתנור, להקרמה במשך כ־5 דקות. מוציאים ומגישים.
  • אריאל בן חמו היא מתכונאית ובעלת הבלוג "בריאלי". אינסטגרם: barieli.ariel, אתר: barieli.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button