המרכיבים
- 30 גרם חמאה, מומסת
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 גביעים (400 מ"ל) יוגורט, 3% שומן ומעלה
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- לטיגון: שמן צמחי, לטיגון עמוק
לזיגוג
- 70 גרם חמאה, רכה (מוציאים אותה מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה)
- 1/8 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 150 גרם אבקת סוכר
- אפשרות להגשה: 2–3 כפות ריבת חלב או 1 כפית קינמון טחון
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערה את החמאה, הביצים והווניל וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את היוגורט וטורפים. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח והסוכר. בהדרגה, ותוך ערבוב, מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הביצים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה וסמיכה. אם העיסה דלילה מדי, מוסיפים מעט קמח. אם היא כבדה מדי, מדללים במעט חלב או מים. מאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.
2. הטיגון: מחממים את השמן בסיר גדול. מכינים בצד קערית עם שמן ו־2 כפות. מוציאים את העיסה הקרה, ובעזרת הכפות המשומנות מעבירים גושי בצק קטנים לסיר (מקפידים שיישאר רווח בין הסופגניות). מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהבצק זהוב מאוד ותפוח. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
3. הזיגוג: שמים בקערה את כל מרכיביו וטורפים היטב. מורחים על הסופגניות בעודן חמימות (נוח לעשות זאת בעזרת גב של כף). אם רוצים, מזלפים מעט ריבת חלב או זורים קינמון. מגישים.