אצלי בבית אוהבים מאוד עוף ותפוחי אדמה. התבשיל הזה התחיל כסוג של סופריטו מהיר: מטגנים פרגיות, בצל ותפוחי אדמה, מוסיפים תבלינים ומים ומבשלים עד שהכול רך ועסיסי. עד כאן – ויש תבשיל מופלא.
אבל אז, יום אחד, החלטתי להוסיף לסיר קרם קוקוס, וזה העשיר את הרוטב כל כך: הפך אותו לקרמי, העניק לו טעם מתקתק וגם צבע בוהק ומדהים. כך נולד המתכון שלפניכם.
קרם הקוקוס לא משתלט על הטעם, אבל אם אתם ממש לא אוהבים - שימו במקומו עוד 2 כוסות מים. יש גם פתרון ביניים: כוס קוקוס וכוס מים, או כל יחס אחר בין שני המרכיבים.
המרכיבים (כ־6 מנות)
- 1 קילו פרגיות
- 1/4 כוס שמן זית
- 4–5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 2 בצלים קצוצים
- מלח
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כפיות כורכום
- 1 כפית תבלין קארי צהוב
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מעט פלפל שחור טחון
- 2 כפות סילאן
- 400–500 מ"ל קרם או נוזל קוקוס
- 2–3 כוסות מים רותחים
ההכנה
1. במחבת גדולה או סיר רחב לחמם את שמן הזית על אש גבוהה. לספוג בנייר סופג את הפרגיות ולהוסיף אותן למחבת. לטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהעביר אותן לקערה.
2. להוסיף למחבת את קוביות תפוחי האדמה, הבצל ומעט מלח. לטגן עד הזהבה ולערבב מדי פעם.
3. להוסיף את השום, לערבב ולטגן כמה שניות. להוסיף את התבלינים ו־2 כפיות מלח, לערבב ולטגן כמה שניות.
4. להוסיף את הסילאן ולערבב. להוסיף את קרם הקוקוס ולערבב. להחזיר את הפרגיות לסיר ולסדר כך שצידן החלק יופנה כלפי מעלה.
5. להוסיף מים רותחים עד לכיסוי הפרגיות. להביא לרתיחה. להעביר את הסיר לאש נמוכה, לכסות ולבשל 40–45 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים. מדי פעם לצקת מהרוטב על הפרגיות. להגיש עם אורז לבן. בתיאבון.
- חן מזרחי היא בעלת בלוג האוכל "חן במטבח" ויוטיוברית. אינסטגרם: heninthekitchen, בלוג: heninthekitchen.com
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"