קציצות קינואה, תירס ועדשים
מתכון של נעמה רן. לארוחה מלאה, ניתן להגיש את הקציצות לצד פרוסות בטטה צלויות בתנור.
המרכיבים (15 קציצות)
- 3/4 כוס קינואה
- 2/3 כוס עדשים כתומות
- 1 כוס גרעיני תירס טריים או קפואים ומופשרים
- 1/2 בצל, קלוף
- 1 כף קמח טפיוקה או קמח רגיל
- 1 מקל סלרי, עם העלים
- 3/4 כוס עלי פטרוזיליה
- 1 כף אבקת שום או 3 שיני שום, קלופות
- 1 כף חוויאג' או קארי
- מלח, פלפל שחור
- לטיגון: שמן זית או שמן קנולה
ההכנה
1. ממלאים סיר במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקינואה ומבשלים 7 דקות. מוסיפים את העדשים ומבשלים 3 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות מעט ונראים עיגולים לבנים על גרעיני הקינואה. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את התירס ומערבבים.
2. מעבירים מחצית מהתערובת למעבד המזון, מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות וטוחנים למחית אחידה. מחזירים את המחית לקערת התערובת ומערבבים.
3. הטיגון: יוצקים למחבת רחבה שמן לטיגון חצי עמוק ומחממים. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה קציצות. מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מומלץ לחמם בתנור.
סלט חומוס וכרובית עם קוסקוס ירוק
מתכון של מילי אליהו. סלט מתובל שמכיל מרכיבים אהובים במיוחד. אפשר להגיש אותו חם או קר, הוא טעים בכל מצב.
המרכיבים 4) מנות)
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושל (מוקפא שהופשר או משומר)
- 2 כוסות פרחי כרובית טריים
- 1/2 כפית מהתבלינים הבאים: פפריקה מתוקה, כמון, קינמון טחון, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות סוכר חום
- 2 כפות שמן זית
לקוסקוס הירוק
- חופן פטרוזיליה
- 10 עלי נענע
- 2 כפות שמן קנולה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 1/2כוסות קוסקוס
- 2 כוסות מים רותחים
ההכנה
.1 מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
.2 שמים בקערה גדולה את החומוס והכרובית, מפזרים עליהם את כל התבלינים, המלח והסוכר, ויוצקים את שמן הזית. מערבבים היטב. מעבירים לתבנית ואופים חצי שעה. מוציאים.
.3 הקוסקוס: שמים בקערת מעבד המזון את הפטרוזיליה, הנענע, השמן, מלח ופלפל ומעבדים למרקם משחתי. מעבירים לקערה, מוסיפים את הקוסקוס והמים הרותחים, מערבבים, מכסים ומשהים 10־כדקות.
.4 הרכבת הסלט: מפזרים את הקוסקוס על צלחת הגשה רחבה. מניחים עליו את החומוס והכרובית ומגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, במקרר. אפשר להגיש קר או לחמם במיקרוגל.
מנקיש - פיתות עם זעתר ושומשום
מתכון של יעל גרטי. מאפה נהדר, שהכי כדאי להגיש כשהוא חם מהתנור – תגלו שהוא טעים יותר מכל מה שפגשתם במאפיות.
המרכיבים (8 יחידות)
- 3 1/2 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח לבן או קמח ללחם, מנופה
- 25 גרם שמרים טריים או 9-8 גרם שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/3 כוס +1 כף (100 מ"ל) שמן זית
- 1/4 1 כוסות + 1 כף (310 מ"ל) מים פושרים
לציפוי
- 8 כפות גדושות (80 גרם) זעתר מעורבב עם שומשום
- 8 כפות שמן זית
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר ומערבלים במהירות איטית. מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים לבצק אחיד. מעלים את מהירות המערבל לבינונית ולשים עוד 5 דקות. עוצרים.
2. מקמחים את משטח העבודה ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה. מניחים את הבצק על משטח העבודה ומחלקים אותו ל־8 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומרדדים במערוך לפיתות. מניחים בתבניות ומניחים להתפחה קצרה (20-10 דקות)
3. בינתיים, מחממים את התנור ל־250 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
4. הציפוי: מערבבים בקערה את מרכיביו למרקם משחתי חלק. יוצרים באצבעות רטובות שקעים קטנים בכל פיתה. מורחים כף מהציפוי על כל פיתה ומשאירים את השוליים נקיים.
5. אופים (מומלץ כל תבנית בנפרד) 10-8 דקות, עד ששולי הפיתות משחימים. מוציאים, מצננים 5 דקות ומגישים.
- איך שומרים? עד יום בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.
גלידוניות עם "גבינה" ושוקולד
מתכון של עינת מזור. שימו לב, יש לשרות את הקשיו 6 שעות לפני תחילת ההכנה.
המרכיבים 20) יחידות)
- 1 1/2 כוסות 150) גרם) קשיו טבעי, ששרה במים 6־כ שעות 200) גרם אחרי ההשריה)
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 1/3 כוס שמן קוקוס
- 1/2כוס נוזל ("חלב(" קוקוס
- 5 כפות סילאן או סירופ מייפל
- 1/3 כוס חמאת בוטנים
לציפוי השוקולד
- 200 מ"ל שמנת צמחית
- 200 גרם שוקולד צ'יפס (או שוקולד מריר קצוץ)
- לקישוט: 50 גרם בוטנים, קצוצים
ההכנה
.1 מסננים את הקשיו ומעבירים אותו לקערת הבלנדר. מוסיפים את שאר מרכיבי הגלידוניות ומעבדים למחית חלקה וסמיכה, ללא גושים. אם צריך, מוסיפים עוד 2-1כפות של נוזל קוקוס.
.2 יוצקים את המחית לתוך תבנית שקעים לקרח מסיליקון ומקפיאים שעה־שעתיים.
.3 בינתיים, מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה עדינה את השמנת (על הכיריים או במיקרוגל). מוסיפים את השוקולד ומערבבים לקרם חלק. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
.4 הרכבת המנה: מחלצים את הגלידוניות מהתבנית וטובלים כל אחת מהן בציפוי (המלצה: הניחו אותן על רשת מעל תבנית וצקו עליהן את הציפוי). מפזרים את הבוטנים. מחזירים למקפיא וממתינים 8-6שעות. מגישים.
- איך שומרים? עד שבועיים, במקפיא.