פופקורן במעטפה
איפה מצאנו: באינסטגרם של magicalmeal
מה הפטנט: פופקורן שמכינים במחבת בעזרת מעטפה מנייר כסף.
פוטנציאל הנס: הכנה ביתית בלי התעסקות עם סיר ושמן, ובלי כניעה לשקיות המיועדות למיקרוגל, שעמוסות לרוב במלח ובשומן.
איך עושים: מפזרים את גרעיני התירס במרכז יריעה של נייר כסף. מניחים עליהם חמאה, מפזרים מלח ומכסים ביריעה נוספת של נייר כסף. מקפלים יחד את השוליים של שני הניירות לקבלת "חבילה". מחוררים בשיפוד חור אחד במרכז החבילה, להוצאת אדים. מניחים במחבת חמה. גרגירי התירס יהפכו לפופקורן, בדומה למתרחש בשקיות במיקרוגל. והשוס: המחבת נותרת נקייה.
איך יצא? מבאס. לא ממש הצליח לנו, חצי מהכמות יצאה שרופה. יכול להיות שצריך לעבוד עם אש קטנה יותר ולטלטל את המחבת כל הזמן, אבל אז זה כבר יהיה ניג'וס ולא ינצח את השיטות האחרות.
משווה ומעלה: הוספנו שכבה של נייר אפייה בין הפופקורן לרדיד האלומיניום, ליתר ביטחון (וליתר בריאות). אגב, לא ניסינו, אבל ראינו גרסה שבה הוסיפו למעטפה גם כמה קוביות שוקולד, וקיבלו ממתק.
לאפה בטטה
איפה מצאנו: באינסטגרם של leilakocht
מה הפטנט: לאפה מתגלגלת משני מרכיבים – בטטה וגבינה צהובה.
פוטנציאל הנס: כל דרך להכין סנדוויץ' בלי לחם, בלי גלוטן ועם חיסכון בפחמימות – בתנאי שהוא טעים – הוא נס.
איך עושים: חותכים בטטה לעיגולים דקים ומניחים אותם בתבנית בחפיפה קלה. מפזרים עליהם גבינה צהובה מגוררת. אופים.
איך יצא? טעים מאוד, גם כמו שזה, בלי מילוי (כי מה יכול להיות רע בשילוב של בטטה וגבנ"צ?) וגם ככריך עם אבוקדו, חסה ועגבניות. אבל: 1. כדי שהלאפה תהיה יציבה צריך הרבה גבנ"צ, מה שאומר - הרבה שומן וקלוריות. 2. האפייה דורשת השגחה צמודה כדי להוציא את הלאפה ברגע הנכון. פחות מדי זמן בתנור – היא לא תתייצב מספיק כדי להתגלגל, אבל דקה־שתיים יותר מדי, והיא תישרף. 3. זה טעים, אבל זה לא לחם או לאפה. שורה תחתונה: אולי אחזור למתכון כשאארח בפסח או בשבועות.
נקניקיות עוף ביתיות
איפה מצאנו: בפוסט משותף של busezeynep ו־surthycooks
מה הפטנט: תערובת של פרגיות טחונות עם תבלינים שבשיטה פשוטה, בעזרת עיצוב ועיטוף בניילון נצמד, מתבשלת לכדי נקניקיות ביתיות.
פוטנציאל הנס: פיצוח של דרך להכין נקניקיות טובות, בלי שום מרכיב מזיק (או מטריד) כמו בנקניקיות התעשייתיות ובלי שום בלגן או מומחיות, כמו בהכנה מקצועית.
איך עושים: השתיים לא פרסמו מתכון, אז הכנתי בעצמי – טחנתי 1 ק"ג פרגיות, 2 ביצים, 1 כפית פפריקה, 1 כפית פפריקה מעושנת, 1 כפית אבקת שום, 1 כף שבבי בצל מיובש (או 1 בצל מטוגן), 1/4 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי, 1 כפית מחוקה מלח. פורסים יריעה גדולה של ניילון נצמד על משטח העבודה, מניחים עליה מהעיסה בצורת נקניקיות, חותכים את הניילון בהתאם, עוטפים כל נקניקייה, מהדקים ומסובבים לסגירה בצדדים. מבשלים במים רותחים.
איך יצא? אל תקשיבו לי, תקשיבו לבת ה־11 שלי, חובבת הנקניקיות התעשיתיות, שנהנתה מהן מאוד וביקשה שאכין שוב. מדובר בהצלחה מסחררת.
משווה ומעלה: במקור האינסטגרמי, הנקניקיות המבושלות מקבלות ציפוי וטיגון עמוק, אבל אני הסתפקתי בצריבה במחבת עם מעט שמן זית, למעטה פריך ושחום.
חלה בקליעה מרצועה אחת
איפה מצאנו: באינסטגרם של ap_bread
מה הפטנט: רצועה אחת של בצק הופכת לחלה מקסימה בשיטה ממש פשוטה.
פוטנציאל הנס: בדרך כלל צריך לפחות 3 רצועות לקליעת חלה פשוטה, והקליעה לא תמיד אחידה ויפה.
איך עושים: מניחים את רצועת הבצק במעין צורת פרצל ומסובבים את העיגולים שלו סביב עצמם. עדיף לראות את הסרטון.
איך יצא? אחרי ההתפחה והאפייה, הצורה לא נשמרה באופן ברור כל כך (בריל באינסטגרם רואים רק את הקליעה, בלי התוצאה הסופית), אבל זו בכל זאת עוד דרך נחמדה לקלוע חלה או חליות.
משווה ומעלה: אחרי העיצוב, הברשנו בביצה וגם פיזרנו שומשום.
מיונז מביצים קשות
איפה מצאנו: באינסטגרם של progresswithscott
מה הפטנט: מיונז שמכינים על בסיס של ביצים קשות עם תוספות.
פוטנציאל הנס: שיטה קלה ומהירה, ובלי להסתכן עם ביצים לא מבושלות.
איך עושים: שמים בבלנדר 3 ביצים קשות, 4 כפות מים, 1 כפית חרדל, 1 שן שום כתושה, מלח, פלפל, 2–3 כפות חומץ או מיץ לימון ו־1/3 כוס שמן.
איך יצא? מבאס. טעם הביצים מודגש עד כדי לא טעים והמרקם מעט גרגירי.
משווה ומעלה: הכנו גם מיונז ירקרק, בתוספת פטרוזיליה ובזיליקום. זה היה קצת יותר טעים, אבל לא מספיק כדי שנכין שוב.