כריך פסטרמה ביתית
מתכון של נעמה רן. מלית טעימה ובריאה תוצרת בית, שגם ילדים אוהבים. כל מה שצריך זה לחם טוב מדגנים מלאים וירקות שאוהבים - ויש ארוחה מלאה. הפסטרמה נשמרת במקרר עד 3 ימים, ואפשר גם להקפיא אותה כגוש או בפרוסות נפרדות.
המרכיבים (15 מנות)
לפסטרמה
- 1 חזה הודו שלם (פרפר)
- 2 כפות דבש
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כף אבקת שום
- 1 כפית מלח
להרכבת הכריך
- לחם פרוס
- מיונז, חרדל או רוטב אלף האיים
- ירקות חתוכים
ההכנה
.1 הפסטרמה: מערבבים בקערה את הדבש, שמן הזית והתבלינים. מוסיפים לקערה את נתח ההודו. מעסים ומצפים את הנתח מכל צדדיו במשחת התבלינים. מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד לילה).
.2 מוציאים את הנתח מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה. מצמידים את שני חלקי החזה זה לזה וקושרים בחוט כותנה לאורך הנתח (כדי ליצור עובי אחיד, שיוביל לצלייה אחידה).
.3 בינתיים, מניחים תבנית עמוקה עם מים רותחים בתחתית התנור, ומחממים אותו ל־200 מעלות.
.4 מניחים את הנתח על רשת וצולים 40 דקות. אם הנתח גדול (יותר מ־1.3 ק"ג) – מכבים את התנור ומשהים אותו בתוכו עוד כ־10 דקות.
.5 מצננים 20דקות לפחות. פורסים דק.
.6 הרכבת הכריך: מורחים פרוסת לחם בממרח, מניחים פרוסות פסטרמה וירקות, מכסים בפרוסת לחם נוספת ומגישים.
כריך פרנץ' טוסט קפרזה
מתכון של מיכל לוי־אלחלל. מי שביקרו באיטליה, בטח זוכרים את הפניני, הכריכים המקומיים, ובמיוחד את אלה הקלויים לטוסט גבינתי עסיסי. הגרסה המקומית שלנו כוללת פרנץ' טוסט עם המרכיבים של הקפרזה המסורתית – מוצרלה, עגבניות ובזיליקום.
המרכיבים (5-4 מנות)
- 12-10 פרוסות דקות של חלה או לחם אחיד
- 3-2 כפות שמן זית
- 120-100 גרם פרוסות מוצרלה, או כדור מוצרלה פרסקה פרוס
- כ־3 עגבניות, פרוסות דק
- עלים מ־3-2 ענפי בזיליקום טרי
לבלילה
- 4 ביצים
- מלח, פלפל שחור
- 1 1/3 כוסות (320 מ"ל) חלב
ההכנה
.1 הבלילה: שמים בקערה את הביצים, המלח והפלפל וטורפים. מוסיפים את החלב תוך כדי טריפה, וטורפים למרקם אחיד.
.2 מחממים את שמן הזית במחבת על להבה גבוהה. טובלים פרוסת לחם בבלילה, פעם אחת מכל צד. מניחים עליה פרוסות מוצרלה, עגבנייה ועלי בזיליקום. טובלים פרוסה נוספת משני צידיה, וסוגרים לכריך. מניחים במחבת, מורידים את עוצמת הלהבה לבינונית ומטגנים כ־4 דקות מכל צד, עד שהכריך מזהיב והגבינה נמסה. מכינים כך את כל הכמות.
.3 מצננים את הכריכים כדקה, חוצים לשניים. מגישים.
כריך־פרצוף עם ממרח טחינה ורודה
מתכון של ענת לבל. עם ממרח בצבע שובה לב וירקות מחייכים - אין מצב שעל הכריך הזה יגידו "לא טעים".
המרכיבים 6)כריכים)
- 12 פרוסות לחם
- 1 מלפפון
- 1 פלפל אדום
לממרח הטחינה
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- מיץ 1/2־מלימון (או יותר, לפי הטעם)
- 1/3כוס קוביות סלק מבושל, אפוי או בוואקום
- 1/2כפית אבקת שום
- 1/2 כפית כמון
- 1/2-1/4 כוס מים קרים
- מלח
ההכנה
1. הממרח: שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים וטוחנים למרקם חלק (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).
2. בעזרת תפוחן, קורצים 2 עיגולים ב־6 פרוסות לחם ו־12 עיגולים זהים במלפפון. קורצים בכל אחת מפרוסות המלפפון עיגול פנימי קטן יותר. קורצים בפלפל 12 עיגולים קטנים בגודל החור שבפרוסות המלפפון.
3. מניחים את עיגולי המלפפון בתוך החורים שבפרוסות הלחם. משבצים בתוכם את עיגולי הפלפל. חותכים בעדינות בכל אחת מהפרוסות המשובצות פתח בצורת פה, חותכים צורה מקבילה בפלפל האדום ומשבצים.
4. מורחים על הפרוסות השלמות את ממרח הטחינה. סוגרים בפרוסות המשובצות. מגישים.
מתכון בונוס: שוקולד למריחה תוצרת בית
מתכון של עמית דונסקוי. ממרח שוקולד-גבינה טעים ועשיר, וגם טריק שהופך אותו לממרח בסגנון נוטלה. טעים על כל לחם, ובמיוחד על חלה מתוקה.
המרכיבים
- 300 גרם שוקולד חלב
- 150 גרם חמאה
- 3 כפות גבינת שמנת
- אפשרות: 1 כף אגוזי לוז טחונים
ההכנה
1. שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה, וממיסים במיקרוגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מניחים לצינון.
2. מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים.
3. אם רוצים ממרח בסגנון נוטלה, מוסיפים את כף האגוזים הטחונים ומערבבים. מוכן.
- איך שומרים? עד 10 ימים, במקרר.