לביבות המשלבות בין מזרח אירופה למזרח אסיה: הכרוב המטוגן עם הבצל מיבשת אחת, הסויה ושמן השומשום והחריפות הקלילה מהשנייה. הן טעימות חמות או בטמפרטורת החדר (כן, מכינים מראש!) וגם קרות.
המרכיבים
- 3 כפות שמן זית או שמן אחר
- 1/2 כרוב ירוק, פרוס דק (3 כוסות)
- 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
- 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
- 1 כפית רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 4 כפות קמח
- 1/2 כפית מלח,
- 1/8 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית דבש או סוכר חום
- 1/2 כפית חרדל חלק
- 2 ביצים
- אפשרות: 1/2 כפית (או לפי הטעם) רוטב חריף (סרירצ'ה, טבסקו וכדומה)
- לטיגון: שמן
ההכנה
1. מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית. מוסיפים את הכרוב והבצל ומטגנים 5-4 דקות, עד שהם מזהיבים אבל לא מתרככים מדי. מעבירים לקערה ומניחים לצינון.
2. מוסיפים לקערה את כף שמן הזית הנותרת ואת כל שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב.
3. הטיגון: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק (שיגיע לחצי מגובה הלביבות). בעזרת 2 כפות יוצרים מהעיסה לביבות. מטגנים על להבה בינונית־גבוהה כ־3 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והעיסה מתייצבת. הופכים ומטגנים עוד 3-2 דקות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הלביבות, מוסיפים שמן לטיגון לפי הצורך. מגישים (אפשר לשמור עד 4 ימים, במקרר. אם רוצים, מחממים לפני ההגשה).
אפשר לאפות? כן, בתנור שחומם ל־180 מעלות. 7-5 דקות על צד אחד, עד הזהבה, ועוד כ־3 דקות על הצד השני.
אפשר לטבען? כן, במקום הביצים מוסיפים 2/3 כוס של מחית קטניות מבושלות או 1/2 כוס שקדים טחונים או קמח עדשים או חומוס. תחליפים נוספים: 100 גרם טופו רך או טחינה גולמית.