שף
שף
סלט נודלס עם טונה. ללקק את האצבעות

לצאת מהקופסא: סלט נודלס עם טונה משימורים

טונה בקופסא אוטומטית באה לנו על הלחם או בפיתה, אבל השילוב שלה עם פסטה צוננת וירקות בצבעים הופכת אותה למנה משודרגת לחך. אז במקום להכין את המוכר, הגיע הזמן ללקק את האצבעות

פורסם:
אני מכורה למנה הזאת. מכורה. בדרך כלל יש לי קופסה שלה במקרר, כי היא טעימה לי בכל האופנים: חמימה או כסלט קר, וגם מחר. מדובר בנודלס ארומטיים, עטופים בניחוח שמן שומשום וסויה, טונה מקופסה (כן!), אצות (כבר קל למצוא אותן ממש בכל סופר כמעט) וירקות, וזה מסוג הדברים שפשוט אי־אפשר להפסיק לאכול.
המרכיבים
  • 1 חבילה (500 גרם) נודלס
  • 4 דפי אצות וואקמה או אחרות (להשיג במדפים האסייתיים)
  • 2 כפות שמן צמחי (קנולה או אחר)
  • 2 גזרים קלופים, חצויים וחתוכים לקטעים באורך 2–3 ס"מ
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 3 קופסאות טונה, מסוננת מהשמן
  • 1/2 1 כפות שמן שומשום
  • 1/2 1 כפיות חומץ אורז או חומץ בן יין לבן
  • 4 כפות מירין (יין אורז) או 4 כפות יין לבן + 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 1 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
ההכנה
1. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן בסיר עם מים מומלחים, ומסננים.
2. משרים את האצות בקערה עם מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים ומצננים. חותכים לחתיכות קטנות.
3. מחממים את השמן במחבת גדולה (שתוכל להכיל גם את הנודלס). צולים את רצועות הגזר והפלפלים על להבה בינונית־גבוהה, 5-4 דקות מכל צד, עד הזהבה קלה. מוסיפים את הטונה, מערבבים ומטגנים עוד 3-2 דקות.
4. בינתיים מערבבים בקערה את שמן השומשום, החומץ והמירין (או היין עם הסוכר).
5. יוצקים את תכולת הקערה למחבת, מערבבים ומבשלים עוד כדקה. מוסיפים את הנודלס ומערבבים כדי שייעטפו ברוטב (קל לעשות את זה במלקחיים - מרימים חלק מהנודלס בקבוצות קטנות בכל פעם ומערבבים עם האחרות). מכבים את הלהבה. מוסיפים את האצות, הבצל הירוק והכוסברה ומערבבים. מגישים חם, חמים, בטמפרטורת החדר או קר (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button