שף
שף
עוגת גזר-קוקוס

עוגת גזר וקוקוס לראש השנה

שייגזרו כל אויבינו ויניחו לנו ליהנות מהעוגה הזו! העוגה של עמית דונסקוי הופכת למלכת החג, כשהיא לובשת שמלה לבנה של זיגוג מתוק וקוקוס

פורסם:
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 3 ביצים
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן קנולה או אחר
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית גדושה קינמון טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 6 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים דק
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/2 כוס קוקוס טחון
לציפוי
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 4 כפות מים
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • אפשרות לעיטור: עלי ורדים מיובשים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל את הסוכר והביצים ומקציפים לקבלת מקצפת תפוחה. מוסיפים את השמן בזילוף איטי והדרגתי. עוצרים.
3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת הסודה, הקינמון והג'ינג'ר. מעבירים לקערת המערבל ומערבלים קצרות, רק עד שייטמעו. עוצרים, מוסיפים את הגזר ומערבבים בתנועות קיפול לפיזור אחיד. מוסיפים את האגוזים והקוקוס ומערבבים שוב, בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. אופים 10 דקות, מורידים את חום התנור ל־160 מעלות ואופים עוד 35–40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה. מוציאים ומניחים לצינון קל.
5. הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר, מיץ הלימון והמים, לקבלת מרקם משחתי. יוצקים על העוגה החמימה ומורחים בעדינות. מפזרים את הקוקוס. אם רוצים, אפשר לעטר בעלי ורדים מיובשים. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר או, ללא הציפוי, עד שבועיים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button