שף
שף
כדורי פירה במלית גבינה

כדורי פירה במילוי גבינה עם טריק שיחסוך מאמץ וזמן

שלפו את כף הגלידה מהארון והכינו בעזרתה כדורים ממחית תפוחי אדמה שבתוכם גבינה נמסה

פורסם:
נעזרנו בכף גלידה קפיצית והכנו כדורים כיפיים של מחית מתובלת מתפוחי אדמה כשבתוכם גבינה נמסה. את הכדורים אפשר לטגן (כ־5 דקות בשמן עמוק), אבל אנחנו אפינו ונהנינו מהציפוי הפריך. אגב, כף גלידה היא אביזר שימושי מאוד במטבח וטובה גם לכּדִרור קציצות ולקריצת עוגיות.
2 צפייה בגלריה
כדורי פירה במלית גבינה
כדורי פירה במלית גבינה
כדורי פירה במלית גבינה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (15-12 יחידות)
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס שבבי בצל מטוגן (או 1 בצל קלוף וקצוץ + מעט שמן)
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק או 3-2 כפות שמיר קצוץ דק
  • אפשרות: 1 כפית עלי תימין טריים או יבשים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח + אפשרות לעוד קצת
  • לציפוי: 1 כוס פירורי לחם, מומלץ מוזהבים
  • למלית: 150 גרם גבינת צ'דר (או צהובה אחרת), חתוכה לקוביות קטנות, או 15-12 כדורי מיני־מוצרלה
  • לאפייה: 4-3 כפות שמן זית
ההכנה
1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, יוצקים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהם מתרככים (כ־30 דקות). מסננים, מצננים מעט, קולפים ומועכים אותם למחית.
2. בינתיים, אם לא משתמשים בשבבי בצל מטוגן, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים לצינון.
3. מוסיפים למחית את הבצל המטוגן, הביצים הטרופות, הפטרוזיליה והתימין (אם משתמשים) ואת התבלינים. מערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה בצקית ואחידה ולא מעבר לכך (תצלום 1). אם היא רכה מאוד, מוסיפים עוד 3-2 כפות קמח.
4. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
5. מפזרים את פירורי הלחם בצלחת. בעזרת כף גלידה לוקחים מתערובת הפירה. טומנים בה כדור/קוביית גבינה ומוודאים שהם מכוסים במחית (תצלומים 2–4). בעזרת הכף מחלצים את כדור הפירה היישר לתוך צלחת פירורי הלחם (תצלום 5). מפזרים עליו שכבה מפירורי הלחם ומגלגלים בעדינות לציפוי מלא (תצלום 6). מעבירים לתבנית. מכינים כך את כל הכמות (תצלום 7). מזלפים את שמן הזית על הכדורים.
6. אופים 40-30 דקות, עד שכדורי הפירה מזהיבים. מוציאים ומגישים חם או חמים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button