המרכיבים (20-16 עוגיות):
- 3 בננות קטנות, מעוכות
- 2 כוסות (240 גרם) שקדים טחונים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) סילאן או דבש או מייפל
לציפוי:
- 1/2 כוס סוכר, מומלץ דמררה בהיר
- 2 כפות אבקת קינמון טחון
ההכנה:
- מחממים תנור ל־165 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הבננות, השקדים והסילאן (או הדבש או המייפל) ומערבבים. בידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ־2 ס"מ.
- הציפוי: שמים בצלחת את הסוכר והקינמון ומערבבים. מעבירים את הכדורים לצלחת ומגלגלים לציפוי מלא. מניחים את הכדורים בתבנית במרווח של כ־2 ס"מ זה מזה ופוחסים אותם קלות.
- אופים כ־30 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות וקשות למגע. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
- זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? בטמפרטורת החדר (בקיץ במקרר), עד שבוע