המרכיבים (כ־20 סופגניות)
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1/8 כפית מלח
- קליפה מגוררת מ־1 לימון
- 1 ביצה
- 1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה
- 25-20 דובדבנים חמוצים, מוקפאים או משומרים ומסוננים
- לטיגון: 1 ליטר שמן
- להגשה: אבקת סוכר, שמנת חמוצה
ההכנה
1. מנפים לתוך קערה את הקמח התופח ואת אבקת האפייה, מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים. מוסיפים את קליפת הלימון, הביצה וגבינת הריקוטה ומערבבים, מומלץ במערבל חשמלי, למרקם אחיד.
2. הטיגון: מחממים את השמן. מרטיבים את הידיים במים. לוקחים ככף מהבלילה בכל פעם ומגלגלים אותה בין הידיים לכדור. יוצרים גומה בכל כדור, מכניסים דובדבן, סוגרים מעליו את הבצק ומחליקים. מכניסים לשמן ומטגנים כ־2 דקות, עד שמחציתן התחתונה של הסופגניות מקבלת צבע זהוב כהה. הופכים בעזרת מזלג ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מעבירים לרשת או לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכמות.
3. זורים אבקת סוכר ומגישים מיד, מומלץ לצד שמנת חמוצה.