לגרסת פרווה טבעונית: אפשר להחליף את הגבינה במוצר טבעוני בסגנון גבינת שמנת
לגרסה ללא סוכר מוסף השתמשו בתחליף סוכר ביחס המתאים ובמקום סוכר וניל בחרו בתמצית וניל
המרכיבים
(12 מאפים אישיים)
- 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן
- 2 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין רגיל או מלא
- 1/2 1 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים או 1/2 חבילה (25 גרם) שמרים טריים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב או משקה צמחי
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן או 120 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כפית מלח
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
לשזיפים
- 18 שזיפים, מומלץ מזנים שונים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית קינמון
לקרם הגבינה
- 2 גביעים (500 גרם) ריקוטה
- 4 כפות סוכר
- 2 שקיקי סוכר וניל או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- קליפה מגוררת מ־1 לימון או ליים
- 3 כפות קורנפלור
- אפשרות להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים את שני סוגי הקמח ואת השמרים בקערת המערבל ומערבבים במזלג או בעזרת וו הלישה. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הבצק ומערבבים קלות. מתקינים את וו הלישה ולשים כ־5 דקות, לבצק אחיד, חלק וגמיש. עוצרים, מכסים את הקערה בניילון רופף ומניחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה עד שעה וחצי בטמפרטורת החדר או 12-8 שעות במקרר).
2. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק ומחלקים אותו ל־12 חלקים. אוספים את השוליים של כל חלק לכיוון המרכז, ליצירת כדור. משטחים כל כדור, בידיים, לעיגול בקוטר כ־12 ס"מ, כך ששוליו יהיו עבים וחלקו הפנימי דק יותר (כמו בפיצה).
3. מניחים את העיגולים בתבניות וממתינים כ־20 דקות, עד שהבצק תופח בכ־50% מנפחו.
4. בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות.
5. בנוסף, מכינים את השזיפים: מגלענים אותם וחותכים לרבעים. שמים בקערה ומערבבים עם הסוכר והקינמון.
6. מכינים גם את הקרם: שמים בקערה נפרדת את כל מרכיביו ומערבבים היטב.
7. הרכבת המאפה: בתום ההתפחה, מניחים כף גדושה מהקרם במרכז כל עיגול ומפזרים עליו מהשזיפים.
8. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק משחים. מוציאים ומצננים קלות. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר. מגישים.
משך ההכנה: כ־30 דקות, לא כולל התפחות ואפייה
דרגת קושי: בינונית
איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא