ביוון מכינים מעלי פילו ותרד פשטידה יוונית בשם חורטופיתה. אני בחרתי להוסיף לה דג לבן מטוגן, ולגלגל בצורת סיגר, למנות אישיות.
המרכיבים (10 יחידות)
- 10 עלי פילו, מופשרים
- 1/4 כוס שמן זית
למלית
- 1/2 קילו תרד טרי, שטוף ונקי
- 1/4 כוס קורנפלור
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/2 קילו פילה דג לבן (אמנון, דניס, מוסר או לברק), ללא העור
- מעט שמן לטיגון
- 1 שן שום, קלופה וקצוצה
- 1/2 כפית פלפל לבן
ההכנה
1. המלית: שמים את התרד במחבת גדולה, מכסים ומאדים על להבה בינונית כ־6 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון, במכסה סגור, במשך כ־10 דקות.
2. בינתיים, שמים את הקורנפלור ו־1/2 כפית מהמלח בקערה ומערבבים. חותכים את הדג ל־20 רצועות בגודל כ־4X1 ס"מ. מעבירים לקערת הקורנפלור ומגלגלים לציפוי מלא.
3. יוצקים למחבת נקייה מעט שמן לטיגון ומחממים על להבה גבוהה. מוסיפים את רצועות הדג המצופות ומטגנים כדקה מכל צד, עד הזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. סוחטים היטב את התרד ומניחים בקערה. מוסיפים את יתרת המלח, את השום והפלפל הלבן ומערבבים.
5. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
6. הרכבת המאפים: פורשים על משטח עבודה נקי עלה פילו, מברישים אותו בשמן זית ומקפלים לחצי, לרוחבו. מניחים בקצה העלה 2 נתחים מהדג ועליהם מעט מהתרד. מקפלים על המלית את צידי עלה הפילו מימין ומשמאל, ומגלגלים לסיגר הדוק. מכינים כך את כל הכמות ומניחים בתבנית, ברווחים קלים. משמנים ביתרת שמן הזית.
7. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה.
8. מגישים חם לצד רסק עגבניות טריות: קולפים 2 עגבניות טריות, מרסקים אותן, מוסיפים 1 כפית שמן זית ומערבבים
- איך מכינים מראש? ניתן לאדות את התרד ולטגן את הדגים עד יממה מראש. את ההרכבה והאפייה אפשר לעשות עד שלוש שעות לפני ההגשה.