המרכיבים
(6 מנות)
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
- 1 ק"ג בקר טחון
- 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
- 1 קופסה גדולה (250 גרם) רסק עגבניות
- 3 כפות סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 1/2כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כפית חומץ בן יין לבן
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1 קופסת שימורים (400 גרם) עגבניות מרוסקות מאיכות טובה
- אפשרות: 1/2כפית (או לפי הטעם) רוטב טבסקו, 1 כף רוטב ווסטרשייר
ההכנה
.1 מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה עד שהוא נעשה פירורי ומשנה את צבעו.
2. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך כדי ערבוב, רק כמה שניות. מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר והתבלינים, מערבבים ומבשלים עוד דקה. מוסיפים את החומץ, הסויה והעגבניות המרוסקות, ואם רוצים, גם את הטבסקו ורוטב הווסטרשייר, ומערבבים היטב.
3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית־נמוכה, ומבשלים כ־12 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבשר ספוג לגמרי ברוטב די סמיך (אפשר להכין עד יומיים מראש ולחמם לפני ההגשה).
.4 הרכבת המנה: מכינים לחמניות עם תוספות לפי הטעם, עורמים מהתבשיל (5-4 כפות בכל מנה), ומגישים מיד.
טיפ: אפשר לשכלל את המנה בתוספת של פלפלים חריפים או בשר מעושן, ואפשר גם להניח ביצת עין על הבשר
פורסם לראשונה: 07:53, 12.07.21