שף
שף
בניחוח אניס: פסטה ברוטב רוזה-עראק

פסטה עם שומר ברוטב רוזה-ערק

מנה "כמו במסעדה", שממש לא מסובך להכין בבית: לאטריות מוסיפים ארטישוק ושומר, ולרוטב העגבניות-שמנת מוסיפים קצת אלכוהול טעים. נשמע יותר מדי אניסי? התוצאה דווקא מתקתקה, וגם ילדים יכולים ליהנות ממנה

פורסם:
את הערק אפשר להחליף בכל משקה אניסי, כמו אוזו או פסטיס. נדגיש שטעם המשקה מתפוגג בבישול, ותורם למנה דווקא מתיקות מעודנת. אם מעדיפים, אפשר לוותר על הארטישוק.
המרכיבים (4 מנות)
  • 1 חבילה פסטה, מומלץ פטוצ'יני
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1/2 שומר, פרוס דקיק
  • 1/2 בקבוק (375 מ"ל) רוטב עגבניות פסאטה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כוס משקה אניס (ערק, אוזו או פסטיס)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2-1/4 כוס פרמזן מגורר
  • 7-6 רבעי ארטישוק משומרים (להשיג במעדניות ובחלק מרשתות השיווק)
  • כ־10 עגבניות שרי, מומלץ מזן תמר
  • אפשרות להגשה: עלי בזיליקום טרי, פלפל שחור
ההכנה
1. מכינים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול בצד.
2. מחממים במחבת גדולה את שמן הזית. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את פרוסות השומר ומטגנים כמה דקות, לריכוך ולהשחמה. מוסיפים את רוטב הפסאטה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים כ־5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
3. מוסיפים את משקה האניס, ומבשלים עוד כ־5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, לאידוי האלכוהול.
4. מנמיכים את עוצמת הלהבה ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את השמנת ואת מי בישול הפסטה ששמרנו. מוסיפים את הפרמזן ומסירים מהכיריים.
5. מוסיפים למחבת את הארטישוק, את עגבניות השרי ואת הפסטה ומערבבים. אם רוצים, מפזרים בזיליקום ומעט פלפל שחור. מגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button