שף
שף
מימין: יובל (עומד) ודניאל אחרי ששוחררו. משמאל: פאי השוקולד האהוב

אסי רוז אופה פאי שוקולד כשר לפסח לשני אחיה, ששבו מהלחימה בעזה

"את פאי השוקולד הזה אני מכינה שנים, הוא אחד הביסים שכולם מחכים להם בכל פסח. השנה אני מקדישה אותו לאחים הקטנים שלי, יובל ודניאל"| פרויקט מיוחד: נבחרת המשפיעניות של "שף" בסדרת מתכונים לפסח, שמוקדשים לאלה שהמלחמה טלטלה את עולמם

פורסם:
את פאי השוקולד הזה אני מכינה שנים, הוא אחד הביסים שכולם מחכים להם בכל פסח. השנה אני מקדישה אותו לאחים הקטנים שלי, יובל ודניאל. קיבלתי אותם במתנה כשהייתי בת עשר, אחת המתנות היותר מיוחדות שקיבלתי בחיי.
באוקטובר האחרון שניהם יצאו למילואים. הדאגה לשלומם עטפה את כל המשפחה. כל יום הייתי מוצאת את עצמי פונה אל השמש ואל הירח, שולחת לאחיי אנרגיות של אהבה, ריפוי ודאגה. ידעתי שאני והם מסתכלים על אותה השמש ועל אותו הירח, גם כשהם במעמקי עזה.
שולחן החג יהיה שונה השנה בכל בית בישראל ובעולם. המילה חירות מקבלת משמעות אחרת. אני מקדישה את הפאי לאחיי ולמשפחה שלי וגם ללבבות המצולקים של כולנו, של כל העם.
שוקולד אמנם לא מרפא כאב עמוק כל כך, אבל אני רואה בו גם תקווה: אני חושבת על הדרך שהקקאו וחומרי הגלם עוברים עד שהם הופכים לשוקולד, על ריבוי התהליכים, כל אחד מהם הכרחי ומשמעותי. כך גם ריפוי הלבבות שלנו – איטי, הדרגתי, מלא בחמלה, ועד כמה שניתן, משפחתי. אני מאחלת לכולנו ימים של חירות ובריאות, והלוואי שכולם יחזרו במהרה.

פאי שוקולד לפסח של אסי רוז


המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 28 ס"מ)
לבצק
  • 2 ביצים, בגודל M או L
  • 1/3 כוס סירופ מייפל או כל ממתיק נוזלי אחר + אפשרות לעוד קצת
  • קורט קטן של מלח
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 1/4 כוס (35 גרם) קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
למלית
  • 300 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 400 מ"ל קרם קוקוס, שמנת מתוקה או שמנת לבישול, חלבית או צמחית
  • 1 כף שמן קוקוס או חמאה
  • קורט קטן של מלח
ההכנה
1. מחממים תנור ל־175 מעלות, עדיף בתוכנית טורבו. מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית.
2. הבצק: מערבבים בקערה את הביצים עם המייפל (או תחליפיו) והמלח. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי – נוסיף 1–2 כפות סירופ מייפל.
3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי אחיד. מסירים את הנייר העליון והופכים את הבצק, עם הנייר התחתון, אל התבנית. מסדרים את הבצק כך שיכסה את התחתית ואת דופנות התבנית ומסירים את נייר האפייה. מסלקים שאריות בצק מיותרות וסוגרים חורים, אם נוצרו.
4. אופים 15–20 דקות (אין צורך במשקולות לאפייה עיוורת), עד שהבצק ישחים ויתפח מעט. מוציאים ומצננים.
5. המלית: שמים בקערה את כל המרכיבים. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, מערבבים בכל פעם, עד שהכול נמס ומתקבל מרקם חלק ובוהק.
6. יוצקים את המלית השוקולדית למרכז הבצק האפוי. מאחסנים במקרר עד להגשה (שעה לפחות).
7. מוציאים את העוגה מעט לפני ההגשה. אפשר להגיש לצד קצפת במתיקות מעודנת או עם פירות טריים (את העוגה אפשר לשמור עד 4 ימים במקרר. הבצק ייאבד בהדרגה מהפריכות שלו).

  • אסי רוז היא נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. אינסטגרם: Essyroz, בלוג: essyroz.com
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button