שף
שף
עוגה נהדרת לעונה

עוגת אגסים ותבלינים סתווית

אין איך לטעות עם העוגה הזו - גם בחושה ומהירה, גם עסיסית ונימוחה, וגם עם קמח מלא וטעמים עשירים

עודכן:
המרכיבים (תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר מכל סוג, יין קינוח או ברנדי
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) משקה חלב צמחי, מיץ או מים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס (75 גרם) + כ־1 כף (כ־10 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 4-3 אגסים
אפשרות להגשה: אבקת סוכר

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות )אין צורך בטורבו(. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את השמן, את הליקר ומשקה החלב (או תחליפיהם), את התבלינים, הסוכר, המלח ואת 3/4 כוס השקדים הטחונים. טורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים שוב, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית. מפזרים על העיסה את הכף הנותרת של השקדים הטחונים.
3. קולפים את האגסים, חוצים אותם ומגלענים. פורסים דק כל מחצית כך שהפרוסות נותרות מחוברות בקצה אחד. פותחים כל מחצית לצורת מניפה. מניחים במרווחים על עיסת העוגה.
4. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אם העוגה משחימה לפני שהיא מוכנה, מניחים על פניה רדיד אלומיניום וממשיכים לאפות. מוציאים ומניחים לצינון. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר. מגישים.

  • זמן הכנה: כ-20 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא
פורסם לראשונה: 07:53, 09.11.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button