גלידוניות תותים בשמנת
קפואות ופשוטות להכנה, עם הפתעת תות בפנים. החלק הכי מורכב פה הוא למצוא תותים קטנים שייכנסו לשקעים קטנים של תבנית סיליקון. במקרה זה, ייתכן שקל יותר ללקט את התותים הקטנים מחבילת תותים מוקפאים, או לקפד את ראשם של תותים בגודל בינוני.
המרכיבים (כ־12 יחידות בתבניות שקעים בנפח כ־60 מ"ל)
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%-32% שומן
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- כ־12 תותים קטנים, טריים או מוקפאים
- 100 גרם שוקולד חלב או מריר, שבור לקוביות
- 2 כפיות שמן
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות, לקצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
2. מזלפים את הקצפת לשקעי התבנית, עד מחצית גובהם. נועצים בכל שקע תות קטן. מכסים את התותים ביתרת הקצפת. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 8 שעות לפחות.
3. שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בבאן־מארי (סיר אדים כפול), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים. מניחים לצינון 5-3 דקות בטמפרטורת החדר.
4. מרפדים בנייר אפייה מגש שמתאים גם למקפיא. מחלצים את הגלידוניות הקפואות ומניחים על המגש. מזלפים עליהן את השוקולד המומס, או מניחים אותן על מזלג וטובלים בשוקולד לכיסוי מלא, ומחזירים למגש. מאחסנים במקפיא שעתיים לפחות. מגישים.
איך שומרים? עד שבועיים, במקפיא.
קינוח פטנט: טורטיליאון תותים בשמנת
גרסה קלילה בהשראת עוגת נפוליאון על בסיס טורטייה, שמתגלה כאחלה מצע לקינוח.
המרכיבים (3 עוגות אישיות גדולות)
- 3 טורטיות מקמח חיטה
- 2 כפות (30 גרם) חמאה מומסת
- 3 כפות (35 גרם) סוכר
למלית
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32%-38% שומן
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 250 גרם תותים טריים, פרוסים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות במצב גריל עליון. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. מברישים את הטורטיות בחמאה המומסת, ובוזקים עליהן את הסוכר. קורצים 3 עיגולים בקוטר של כ־8 ס"מ בכל טורטייה. קורצים לבבות קטנים יותר בשאריות שסביב העיגולים. מניחים בתבנית.
3. אופים בתנור 3-2 דקות, בהשגחה מתמדת, עד שהסוכר מתקרמל. אם השוליים מתחילים להשחים – מוציאים מיד (גם אם הטורטיות עדיין לא התקרמלו). מניחים לצינון מלא.
4. המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת, אבקת הסוכר ואבקת הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
5. ההרכבה: מניחים על צלחת הגשה עיגול טורטייה. מניחים במרכזו תותים (מהפרוסות הפחות יפות) ומזלפים סביבם מהקצפת. מכינים כך שכבה נוספת: עיגול טורטייה, תותים במרכז וקצפת. סוגרים בעיגול טורטייה שלישי. מזלפים במרכזו את הקצפת, ונועצים בה לבבות טורטייה. מקשטים בצדדים בפרוסות תותים. מכינים כך את כל הכמות. מגישים מיד.
איך שומרים? את הטורטיות המקורמלות לפני ההגשה - עד 3 ימים במקרר.
טיפ: אפשר לקרמל את הטורטיות גם עם ברנר.
מרק תותים קר עם איים של קצפת
קינוח קליל להכנה ולגוף. אם רוצים אפשר להוסיף לחגיגה כדור גלידה או סורבה שאוהבים, למשל, בטעמי וניל, פיסטוק, מנגו או קוקוס. לגרסה אלכוהולית, אפשר להוסיף למרק כ־1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר תפוזים, וודקה או ג'ין.
מרכיבים (4 מנות)
למרק
- 1/2 ק"ג תותים קרים, טריים או מוקפאים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1 כף מיץ לימון
- 3-2 כפות (35-25 גרם) סוכר
להגשה
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32%-38% שומן
- 1 כף אבקת סוכר
- 250 גרם תותים, חתוכים לקוביות קטנות
- חופן עלי נענע
ההכנה
1. המרק: שמים בקערת מעבד המזון או הבלנדר את כל מרכיביו וטוחנים היטב. טועמים. אם צריך, מוסיפים עוד מעט סוכר וטוחנים שוב. יוצקים את המרק לצלחות.
2. ההגשה: שמים בקערת המערבל את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה. מניחים תלוליות מהקצפת (אפשר דרך שקית זילוף) על המרק. מפזרים תותים ועלים טריים. מגישים.
איך שומרים? את המרק בלבד - עד 3 ימים במקרר.
עוגיות תותים וגבינת שמנת
לקחנו את העוגה הכי קלאסית ואהובה, והפכנו אותה לעוגיות. מדובר בקסם!
המרכיבים (כ־15 עוגיות)
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 50 גרם חמאה, רכה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 ביצה בגודל M או L
- 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 גביע (225-200 גרם) גבינת שמנת 25% שומן ומעלה
- 3/4 כוס תותים טריים, חתוכים לקוביות קטנות
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו הגיטרה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, החמאה, הסוכר, הביצה, הווניל, קליפת הלימון וכ־3 כפות גדושות מגבינת השמנת, ומעבדים לעיסה חלקה ואחידה. עוצרים ומעבירים את העיסה לקערה.
2. מפרידים 2 כפות מהתותים הקצוצים ושומרים בצד. מוסיפים את היתרה, ואת יתרת גבינת השמנת, לקערת העיסה. מערבבים ידנית לפיזור אחיד (הגבינה אמורה להיטמע חלקית בלבד, כדי שמרקמה יורגש באכילה). מכסים ומאחסנים במקרר כשעתיים (עד יממה).
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
4. בעזרת 2 כפות או כף קפיצית, מניחים תלוליות מהעיסה בתבנית, במרחק כ־5 ס"מ זו מזו (העוגיות מתפשטות). מפזרים עליהן מהתותים שהשארנו בצד.
5. אופים 14-12 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מפשירים במקרר לפני ההגשה.
פיצה תותים ברוטב שמנת
מה שנראה כמו תוצר פיצריות סטנדרטי הוא למעשה קינוח מפנק, עם בצק חמאתי שמזכיר בצק של בריוש.
המרכיבים (4 פיצות בקוטר 30-25 ס"מ)
- כ־1/2 ק"ג תותים טריים או מוקפאים, פרוסים
לבצק
- 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח לבן
- 1 כף (10 גרמים) שמרים יבשים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 2 ביצים בגודל M או L + 1 חלמון
- 2/3 כוס (180 מ"ל) חלב 3% שומן או שמנת לקפה 10% שומן
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
לרוטב השמנת
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32%-38% שומן
- 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה
- 2 ביצים בגודל M או L
- 2 כפיות מחית וניל או תמצית וניל, או 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
- 6 כפות (60 גרם) סוכר
- 1 כף (10 גרם) קורנפלור או קמח
- להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, הביצים, החלמון, החלב (או השמנת) והמלח ולשים במהירות נמוכה כדקה. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים כ־5 דקות לבצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, ולשים עד שהן נטמעות בבצק. אם הבצק נדבק לדפנות עוצרים, אוספים אותו בעזרת לקקן וממשיכים ללוש כ־3 דקות, לבצק דביק ואחיד (הוא נראה מעט גושי וזה בסדר). עוצרים. עוטפים את הקערה בניילון רופף ומניחים להתפחה עד שהבצק מוסיף כ־50% לנפחו, כשלוש עד ארבע שעות (ואפשר גם למשך הלילה במקרר).
2. הרוטב: שמים בקערה את כל מרכיביו וטורפים היטב.
3. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
4. מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים. אוספים כל חלק לכדור. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה, מקמחים אותו קלות ומרדדים עליו חלק אחד של הבצק לעלה עגול בעובי 8-7 מ"מ. מותחים אותו קצת מהמרכז לכיוון השוליים, כך שיתקבלו שוליים עבים ומרכז דק יותר. מורחים עליו כרבע מכמות הרוטב, ומפזרים כרבע מפרוסות התותים באופן אחיד. מכינים כך את כל הכמות. מניחים בתבניות התנור.
5. אופים 25-20 דקות (כל תבנית בנפרד), עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון קל. בוזקים אבקת סוכר. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים כ־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות.
טיפ: אפשר להגיש עם רוטב תותים. טוחנים כוס תותים טריים עם כפית אחת של אבקת סוכר. מזלפים על הפיצה או מגישים לצידה.
טיפ: גדול עליכם ארבע פיצות? הקפיאו מחצית מהבצק, לאחר ההתפחה ולפני הרידוד, והכינו רק חצי מכמות הרוטב והתותים. בפעם הבאה הפשירו את הבצק בטמפרטורת החדר והמשיכו מאותה נקודה.