סלט זוקיני ועגבניות עם גבינת חלומי
רוב מרכיביו של הסלט הזה צרובים על הפלאנצ'ה: פרוסות זוקיני דקיקות, עגבניות וגבינת החלומי כמובן, שמעניקה מרקם נגיס מול הירקות הרכים.
המרכיבים (6-4 מנות)
- 3 יחידות זוקיני
- 3 עגבניות
- מלח, פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
- 200 גרם גבינת חלומי
- 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושל (אפשר מופשר או משימורים)
- 1/2 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
- 2/3 כוס עלי בזיליקום, קרועים גס
לרוטב
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית דבש
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. קולפים את הזוקיני ופורסים אותם לאורכם לרצועות דקיקות (מומלץ להיעזר בקולפן). חוצים את העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל. חותכים את גבינת החלומי לקוביות.
2. מברישים פלאנצ'ה או מחבת רחבה בשמן הזית ומחממים היטב על להבה גבוהה. מוסיפים את פרוסות הזוקיני וצורבים כדקה מצד אחד בלבד. מעבירים לקערה. שמים על הפלאנצ'ה את העגבניות וצורבים 3-2 דקות מכל צד, עד שהעגבניות מתרככות ומופיעים עליהן פסי חריכה. מעבירים לקרש חיתוך. שמים על הפלאנצ'ה את קוביות החלומי וצורבים 2-1 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מעבירים לקערה.
3. חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לקערת הזוקיני והחלומי. מוסיפים גם את גרגרי החומוס, הבצל והבזיליקום ומערבבים.
4. הרוטב: טורפים בקערית את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט ומערבבים. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
סלט עוף ואבוקדו בסגנון מקסיקני
מנה על בסיס פלפלים בשלל צבעים (אפשר לשחק עם צבעי הפלפלים, לפי הטעם), קלויים בתנור ומוגשים עם עוף, תירס, אבוקדו וסלרי. כדי לחסוך זמן צולים את העוף והפלפלים ביחד. אם העוף מוכן לפני הפלפלים, מוציאים אותו וממשיכים לצלות את הפלפלים עד הזהבה.
המרכיבים (6-4 מנות)
לעוף
- 1 פרפר חזה עוף מחולק ל־2 חלקים (לא משוטח)
- 2 כפות ריבת משמש
- 1/2 כוס מחית עגבניות (מבקבוק) או עגבניות מרוסקות
- 1 כף תבלין טוסקנה
לסלט
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 1 פלפל כתום
- 1 פלפל ירוק
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור
- 1 כוס גרעיני תירס טריים, מופשרים או משומרים ומסוננים
- 1 אבוקדו גדול, קלוף, מגולען וחתוך לקוביות בגודל כ־1/2-1 ס"מ
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ גס
- 1/2 כוס עלי סלרי
לרוטב
- 1/3 כוס (80 גרם) חמאת בוטנים חלקה
- 1 כפית ריבת משמש
- 2 שיני שום, קלופות
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות עלי סלרי
- מלח, פלפל שחור
- אפשרות: 1/2-1/3 פלפל צ'ילי, קצוץ דק
ההכנה
1. העוף: שמים בקערה את ריבת המשמש, מחית העגבניות ותבלין הטוסקנה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים היטב, כך שיכוסו במחית מכל צדדיהם. מכסים ומאחסנים במקרר כ־30 דקות (עד 8 שעות).
2. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. הסלט: חותכים את הפלפלים לרבעים, מנקים מגרעינים ומניחים בתבנית כשהצד החתוך פונה מעלה. מזלפים את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל השחור. מניחים לצד הפלפלים את נתחי העוף.
4. צולים 25-20 דקות, עד שהעוף עשוי גם בפנים והפלפלים רכים ומזהיבים קלות. מוציאים
ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות.
5. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערת הבלנדר (או מעבד המזון) וטוחנים לרוטב חלק.
6. הרכבת הסלט: חותכים את העוף לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הפלפלים, התירס, האבוקדו, הבצל הירוק ועלי הסלרי ומערבבים בעדינות. יוצקים את הרוטב. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
- את תבלין הטוסקנה אפשר להמיר ב־1 כפית אבקת שום, 1 כפית פפריקה מתוקה ו־1 כפית מלח
סלט ירקות כתום עם עדשים ופטה
צבעוני ומשמח, עם שילוב נהדר של טעמים מתקתקים ומלוחים.
המרכיבים (6-4 מנות)
לירקות הכתומים
- 1 דלורית
- 2 בטטות
- 3 גזרים
- מלח, פלפל שחור
- 2 כפיות אורגנו יבש או טרי
- 1 כף חומץ בלסמי
- 3 כפות שמן זית
לסלט
- 1/3 כוס (60 גרם) עדשים שחורות
- 1/3 כוס (30 גרם) שבבי שקדים
- 2 כוסות עלי רוקט או ארוגולה
- 150 גרם גבינת פטה, מפוררת
לרוטב
- 3 כפות מיץ לימון
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ בלסמי
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- 1 כפית דבש או סילאן או ריבת משמש
- 3 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל
ההכנה
1. הירקות הכתומים: מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. קולפים את הדלורית, הבטטות והגזרים וחותכים לקוביות בגודל כ־1/2 1 ס"מ. שמים אותם בתבנית, מתבלים במלח ובפלפל שחור, באורגנו, בחומץ הבלסמי ובשמן הזית, ומערבבים.
3. צולים 30-20 דקות, עד שהירקות זהובים ורכים. מוציאים.
4. בינתיים מבשלים את העדשים: שמים את העדשים בסיר, יוצקים מים רותחים לכיסוי ומבשלים על להבה בינונית־גבוהה כ־15 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מסננים.
5. שמים במחבת את שבבי השקדים וקולים על להבה בינונית 3-2 דקות, עד הזהבה.
6. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו וטורפים לאיחוד.
7. הרכבת הסלט: שמים את העדשים והרוטב בקערה ומערבבים. מוסיפים את הירקות הצלויים ומערבבים. מוסיפים את הרוקט והפטה ומערבבים. מוסיפים את שבבי השקדים הקלויים. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
סלט סטייק כרוב
על נפלאותיו של הכרוב הצלוי דובר רבות בעבר, אבל האם ידעתם שהוא נהדר גם בסלט? כאן ציוותנו אותו לאפרסמון מתקתק, אדממה שמעניקה את החלבונים וקינואה לתוספת פחמימות וגוף.
המרכיבים (6-4 מנות)
- 1 כרוב סגול קטן או 1/2 כרוב סגול גדול, מחולק לרבעים
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור
- 1 כפית עלי תימין
- 1/2 כפית עלי רוזמרין קצוצים
- 1/2 כוס קינואה יבשה
- 2 אפרסמונים, חתוכים לקוביות
- 1/2 כוס פולי אדממה, מבושלים לפי הוראות היצרן
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
לרוטב
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית חרדל
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח, פלפל שחור
- להגשה: שומשום
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בתבנית את הכרוב. מזלפים עליו את החומץ ואת שמן הזית, בוזקים מלח ופלפל ומתבלים בתימין וברוזמרין.
3. אופים כ־35 דקות, עד שהכרוב מתרכך ומזהיב. מוציאים ומניחים לצינון קל.
4. בינתיים מבשלים את הקינואה: ממלאים סיר בינוני במים עד 3/4 גובהו, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקינואה ומבשלים 15-12 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים.
5. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו וטורפים למרקם אחיד.
6. הרכבת הסלט: חותכים את הכרוב לרצועות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הקינואה, האפרסמון, האדממה והבצל הירוק ומערבבים. יוצקים את הרוטב ומערבבים. בוזקים שומשום. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.