זו עוגה שמכינים יום מראש, כי התהליך כולל השריה וגם הקפאה. התארגנו בהתאם!
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 24-22 ס"מ)
לבסיס
- 2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים
- 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
- קורט מלח
- 6 יחידות (כ־150 גרם) תמרי מג'הול, מגולענים
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
למוס
- 500 גרם אגוזי קשיו טבעיים
- 100 גרם שוקולד מריר (אפשר ללא סוכר)
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס 17%-19% שומן
- 5-4 כפות סירופ מייפל + אפשרות לעוד קצת
- לציפוי: אבקת קקאו
ההכנה
1. מתחילים בהשריית האגוזים למוס: שמים את אגוזי הקשיו בקערה ומכסים אותם במי ברז. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשרים 6 שעות לפחות (רצוי 24 שעות).
2. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את השקדים, הקקאו והמלח ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את התמרים, המייפל והשמן ומעבדים לעיסה דביקה. מעבירים אותה לתבנית ומהדקים באופן אחיד לתחתית ולדפנות. מניחים בצד.
3. מסננים את אגוזי הקשיו ושוטפים אותם. מעבירים לקערת מעבד המזון וטוחנים 2-1 דקות לקרם מעט גבשושי.
4. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או על סיר אדים כפול (באן מארי) עד שאפשר לערבב לקרם חלק.
5. מוסיפים את הקרם לקערת מעבד המזון. מוסיפים גם את יתרת מרכיבי המוס. מעבדים לקרם חלק. טועמים ומוסיפים מייפל לפי הצורך. יוצקים את הקרם על הבסיס ומיישרים.
6. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות. אם רוצים, מעבירים למקרר (להגשה כעוגת מוס) או שמשאירים במקפיא ומוציאים כ־10 דקות מראש (להגשה חצי־קפואה). בוזקים אבקת קקאו ומגישים.
- זמן הכנה: 25-20 דקות (לא כולל השריה והקפאה)
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים: עד 5 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא
פורסם לראשונה: 08:50, 29.09.21