בבית שלי, הכנת קרפ זו חגיגה ששמורה לבקרים של ימי ההולדת של הילדים. לילה לפני אני מכינה את הבלילה לקרפים, מכסה ושומרת במקרר. בבוקר, לפני שילד או ילדת יום ההולדת מתעוררים, אני מכינה ערמת קרפים, מוציאה תוספות טעימות, והריח בבית חלומי. לעתים רחוקות אני מכינה קרפים גם בחופש הגדול או בחגים, אבל כעת אני מוצאת את עצמי מכינה לא מעט קרפים – מנסה לשמח את הילדים בין זום לזום ולהמתיק מעט לכולנו את התקופה הלא פשוטה הזאת.
טיפים:
- מומלץ לטחון את הבלילה במעבד מזון. אם לא – אז לטרוף את המרכיבים ידנית ולסנן את הבלילה במסננת דקה, כדי שלא יישארו גושים.
- אפשר וכדאי להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר עד להכנה.
- כל ממרח מתוק יתאים לקרפ, גם ריבה. ריבה. אפשר גם לפזר פצפוצי שוקולד, סוכריות ועוד הפתעות.
המרכיבים (כ־ 12 יחידות)
- 2 ביצים, גודל L
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 25 גרם חמאה מומסת
- 1 כף סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- להגשה: ממרח שוקולד, לפי הטעם
ההכנה
1. מניחים בקערת מעבד המזון או בבלנדר את כל מרכיבי הקרפ. טוחנים לבלילה חלקה – חשוב מאוד להקפיד על כך.
2. מחממים מחבת עם ציפוי נון סטיק בקוטר 26 ס"מ. אין צורך לשמן.
3. יוצקים מצקת מבלילת הקרפ אל המחבת ומטים־מסובבים את המחבת במהירות, ליצירת קרפ גדול ודק. מניחים על להבה בינונית. לאחר כחצי דקה, כששולי הקרפ מתייבשים, הופכים אותו בעזרת מרית ומטגנים את הצד השני כמה שניות בלבד. מעבירים לצלחת וממשיכים להכין כך עוד קרפים.
4. מורחים ממרח שוקולד שאוהבים ומקפלים לצורת קרפ. בתיאבון.
- חסי סגל היא בעלת בלוג מתכונים ויוצרת תוכן. אינסטגרם: חסי סגל Chasisegal
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"