המרכיבים
(8-6 מנות)
לקציצות
- 3 שיני שום, קלופות
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה (או עוד פטרוזיליה)
- 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1/3 כוס מים
- 2 כפות סולת או פירורי לחם
- מלח, פלפל שחור
- לטיגון: 2-1 כפיות שמן זית
לרוטב העגבניות והתוספות
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כף אורגנו קצוץ, טרי או יבש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- 2 כוסות מים רותחים + אפשרות לעוד
- 2 כוסות פתיתים
- כ־1/2 כוס זיתים (לפי הטעם), מגולענים וקצוצים
ההכנה
1. הקציצות: שמים בקערת מעבד המזון את השום, הפטרוזיליה והכוסברה וקוצצים דק־דק. מוסיפים את הבצל וקוצצים בהפסקות (פולסים). מעבירים לקערה.
2. מוסיפים לקערה את כל שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים־לשים לעיסה אחידה. יוצרים ממנה קציצות קטנות.
3. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הקציצות כדקה מכל צד, עד הזהבה (לבישול חלקי בלבד. הקציצות ימשיכו להתבשל ברוטב). מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
4. הרוטב: מחממים בסיר שטוח או במחבת עמוקה (שיוכלו להכיל את הקציצות) את שמן הזית עם השום. כששמן הזית חם, מוסיפים את האורגנו והפפריקה, מערבבים ומטגנים עוד כ־20 שניות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ו־1 כוס מהמים הרותחים ומערבבים. מכסים, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ־10 דקות.
5. מוסיפים את הקציצות, מכסים, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים עוד 15 דקות.
6. מוסיפים את הפתיתים וכוס נוספת של מים רותחים. מערבבים פעם אחת, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כ־15 דקות (לאחר כ־10 דקות בודקים: אם הרוטב נספג אך הפתיתים עדיין לא רכים, מוסיפים עוד כוס מים רותחים). מוסיפים את הזיתים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ־5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים ומגישים חם, או שמצננים ומקפיאים.
- איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.